Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους
Χειροπέδες σε σπείρα, τα μέλη της οποίας λήστευαν κυρίως ηλικιωμένους προσποιούμενα τους υπαλλήλους εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας, πέρασαν οι Αστυνομικές Αρχές στην περιοχή του Ζωγράφου την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου. 
Η εξάρθρωση της σπείρας από την αστυνομία επετεύχθει όταν τέσσερα από τα μέλη της προσέγγισαν ηλικιωμένη γυναίκα και προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας επιχείρησαν να μπουν στο σπίτι της. Περίοικος όμως αντιλήφθηκε τις κινήσεις του κάλεσε την Άμεση Δράση με αποτέλεσμα τα μέλη ηλικιάς 31, 34, 36 και 40 ετών να συληφθούν.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, τα μέλη της σπείρας είχαν εδώ και τουλάχιστον ένα εξάμηνο συγκροτήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων. 
Τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν τα θύματα τους, κυρίως ηλικιωμένους, σε λαϊκές αγορές και τα ακολουθούσαν μέχρι τις οικίες τους. Ακολούθως, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα, υποτιθέμενη διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος τους έπειθαν να εισέλθουν στις οικίες τους.
Εκεί, κάποιοι από τους δράστες απασχολούσαν τα θύματά τους, ενώ οι υπόλοιποι, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και διάφορα τιμαλφή. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία για να πετύχουν τον σκοπό τους.
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί 15 περιπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Πατήσια, Βύρωνα, Ζωγράφου, Παγκράτι, Άγιος Παντελεήμονας και Σύνταγμα) ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.
Epirusblog Gr
5 of 5
Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 6821217831145900567
Σχόλια
item