Η Γεννιά (ΣΥΡΙΖΑ) έστειλε στον Τσίπρα επιστολή για τα επιδόματα των τριτέκνων, αλλά θα ψηφίσει τις περικοπές [έγγραφο]

 Η Γεννιά (ΣΥΡΙΖΑ) έστειλε στον Τσίπρα επιστολή για τα επιδόματα των τριτέκνων, αλλά θα ψηφίσει τις περικοπές [έγγραφο]
Την επιστολή που έστειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά στον  πρωθυπουργό διαμαρτυρόμενη  για την μείωση των επιδομάτων τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους αποκάλυψε  στη Βουλή ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Δήμας.
Ο κ.Δήμας κατέθεσε την συγκεκριμένη επιστολή της κ. Γεννια στα πρακτικά και αναρωτήθηκε αν μετά από αυτή την επιστολή η Βουλευτης του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει την συγκεκριμένη διάταξη στο πολυνομοσχέδιο.
Η κ. Γεννιά στην επιστολή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «συντελείται  μια αδικία σε βάρος των τριτέκνων και πολυτέκνων με εισοδήματα άνω των 13.500 € και αυτό συμβαίνει εξαιτίας της αυστηροποίησης στους όρους χορήγησης των επιδομάτων για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους και κυρίως λόγω της  οριζοντιοποίησης των όρων χωρίς τις απαραίτητες και δικαιολογημένες διαβαθμίσεις βάσει του αριθμού των προστατευόμενων τέκνων». 
Η κ.Γενιά ζητεί από τον πρωθυπουργό να αλλάξει τη συγκεκριμένη διάταξη λέγοντας «γνωρίζοντας τις ευαισθησίες όλων προς το θέμα της βούλησης αφενός ενίσχυσης των αδύναμων πολιτών και τόνωση της χειμαζόμενης ελληνικής οικογένειας και αφετέρου αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος παρακαλώ πολύ όπως επανεξετάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης  των συγκεκριμένων επιδομάτων».
Ωστόσο η κυρία Γεννιά μόλις έμαθε πως η επιστολή της βγήγκε στη δημοσιότητα έσπευσε να μαζέψει τα όσα έγραφε και να ξεκαθαρίσει πως θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, άρα και τις περικοπές στα επιδόματα. Σε επικοινωνία που είχε το ΑΠΕ-ΜΠΕ με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Γεννιά εξέφρασε την απορία της πώς μια επιστολή, που εντάσσεται στο πλαίσιο των σχέσεων συνεργασίας που οφείλουν να έχουν οι βουλευτές με τους υπουργούς, βρέθηκε στα χέρια του κ. Χρίστου Δήμα. «Δεν υπάρχει κανένα θέμα καταψήφισης, πολύ περισσότερο που αυξάνεται ο προϋπολογισμός για τα επιδόματα. Επισήμανα την ανάγκη να καταβληθεί προσπάθεια για εξορθολογισμό» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γεωργία Γεννιά.
Αναλυτικά η επιστολή:
«Θέμα: Επισήμανση της δικαιολογημένης διαμαρτυρίας των τριτέκνων και πολυτέκνων για την επί της ουσίας κατάργηση της στήριξης πολλών οικογενειών με τρία τέκνα και άνω με τις προωθούμενες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Κυρία και Κύριε Υπουργέ,
Με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στις αρμόδιες Επιτροπές και συγκεκριμένα με τις σχετικές διατάξεις του Υπουργείου Εργασίας καταργείται επί της ουσίας η δυνατότητα λήψης των πολυτεκνικών και τριτεκνικών επιδομάτων για μεγάλη μερίδα οικογενειών με τρία τέκνα και άνω. 
Και παρόλο που ο προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 40% (260 εκατ. ευρώ), συντελείται μια αδικία σε βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων με εισοδήματα άνω των 13.500 ευρώ.
Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της αυστηροποίησης στους όρους χορήγησης των επιδομάτων για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους και κυρίως λόγω της οριζοντιοποίησης των όρων χωρίς τις απαραίτητες και δικαιολογημένες διαβαθμίσεις βάσει του αριθμού των προστατευόμενων τέκνων (αδιανόητο να μην υπάρχει διαβάθμιση στο απαιτούμενο εισόδημα των οικογενειών ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων).
Η ανησυχία, η δυσαρέσκεια και η διαμαρτυρία των οικογενειών αυτών που πλέον θα αποκλείονται ή θα λαμβάνουν μειωμένο αντί για αυξημένο επίδομα από μια Κυβέρνηση της αριστεράς είναι πιστεύω δικαιολογημένη.
Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες όλων ως προς το θέμα της βούλησης αφενός ενίσχυσης των αδυνάμων πολιτών και τόνωσης της χειμαζόμενης ελληνικής οικογένειας και αφετέρου αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος, παρακαλώ πολύ όπως επανεξετάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων με βάση τις πραγματικές οικονομικές αντικειμενικά ανάγκες τους.
Συντροφικά,
Γεωργία Γεννιά
Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νήσων»
Η εισήγηση του κ.Δήμα
epirusblog.gr
5 of 5
Η Γεννιά (ΣΥΡΙΖΑ) έστειλε στον Τσίπρα επιστολή για τα επιδόματα των τριτέκνων, αλλά θα ψηφίσει τις περικοπές [έγγραφο]
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 2282559596761088845
item