Επίθεση διαδηλωτών στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄ (ΒΙΝΤΕΟ) Επίθεση διαδηλωτών στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄ (ΒΙΝΤΕΟ) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Επίθεση διαδηλωτών στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄ (ΒΙΝΤΕΟ)

Επίθεση διαδηλωτών στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄ (ΒΙΝΤΕΟ)
Πλήθος Παλαιστίνιων διαδηλωτών επιτέθηκε στο αυτοκίνητο του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλου Γ΄ την ώρα που προσερχόταν για την λειτουργία των Θεοφανείων.


Οι διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για την απόφαση του πατριαρχείου να πουλήσει γη σε Εβραϊκές κοινότητες, επιτέθηκαν στο Ι.Χ. πετώντας μπουκάλια και πέτρες, ενώ κάποιοι εξ' αυτών χτυπούσαν το αυτοκίνητο με τις μπουνιές της, φωνάζοντας του "Προδότη, Προδότη"!

Όπως σημειώνει το Reuters, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων αποτελεί έναν εκ των σημαντικότερων ιδιοκτητών γης στους Αγίους Τόπους και τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί επικρίσεις τόσο από Ισραηλινούς, όσο κι από Παλαιστινίους μετά την απόφαση του να πουλήσει "φιλέτα" γης σε επενδυτές.

Ο διαδηλωτής Ελιέφ Σαγέχ είπε: "Αυτό που συνέβη σήμερα είναι ένα μήνυμα προς την Παλαιστινιακή Αρχή και την Ιορδανία ότι δεν θα επιτρέψουμε αυτός ο προδότης να παραμείνει στην Εκκλησία".

Οι εκκλησιαστικές αρχές έχουν δηλώσει ότι είναι αναγκαία η πώληση γης προκειμένου να αποπληρωθεί το χρέος το οποίο έχει συσσωρευθεί με την πάροδο των χρόνων. Μέχρι σήμερα η εκκλησία μίσθωνε τη γη σε κατοίκους με μακροπρόθεσμα συμβόλαια.

Κάποιοι ισραηλινοί βουλευτές επιχειρούν να μπλοκάρουν τις συμφωνίες φοβούμενοι ότι μπορεί να οδηγήσουν σε μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των ακινήτων. Οι Παλαιστίνιοι αντιτίθενται στην πώληση γης σε εβραϊκές και ισραηλινές κοινότητες και το θεωρούν προδοσία.

Οι διαδηλωτές ήταν χριστιανοί από την Βηθλεέμ, την Ναζαρέτ και άλλες πόλεις εντός του Ισραήλ.
Epirusblog Gr
5 of 5
Επίθεση διαδηλωτών στον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄ (ΒΙΝΤΕΟ)
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 8697622910014141998
Σχόλια
item