Αυτά είναι τα πιο απαγορευμένα σημεία του πλανήτη [Βιντεο]

Αυτά είναι τα πιο απαγορευμένα σημεία του πλανήτη [Βιντεο]
Και όμως, υπάρχουν περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο που απαγορεύεται να επισκεφτείτε. Δείτε ποια είναι τα απαγορευμένα σημεία πάνω στον χάρτη.

Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο, όμως δεν μπορείτε να ταξιδέψετε παντού στον κόσμο! Υπάρχουν απαγορευμένες περιοχές του πλανήτη που οι τουρίστες δεν μπορούν να επισκεφτούν. 

Απαγορευμένη περιοχή είναι η Iliha de Queimada Grande της Βραζιλίας που είναι «σπίτι» πολυάριθμων δηλητηριωδών φιδιών. Τα σπήλαια Lascaux Caves στην Γαλλία είναι κλειστά στο κοινό με σκοπό να διατηρηθούν oι προϊστορικές τοιχογραφίες. 

Στην Νορβηγία κανείς δεν μπορεί να επισκεφτεί την αποθήκη καρπών και τροφίμων για επείγουσες περιστάσεις, Svalbard Global Seed Vault.

Η περιοχή Surtsey της Ισλανδίας είναι επίσης απαγορευμένη ζώνη για τους τουρίστες και όχι μόνο. Το ηφαιστειακό νησί δεν υπήρχε μέχρι την δεκαετία του ’60. Από τότε οι μόνοι που επιτρέπεται να το επισκεφτούν είναι οι ειδικοί επιστήμονες που ερευνούν την περιοχή. 

Άλλο ένα νησί που δεν θα μπορέσετε ποτέ να δείτε από κοντά είναι το North Sentinel Island στην Ινδία λόγω της ιθαγενής φυλής του που δεν δέχεται κανέναν επισκέπτη. Ακόμη, το FBI για άγνωστους λόγους απαγορεύει την είσοδο των περαστικών στην περιοχή Area 51 της Νεβάδα.

Ένας πλούσιος κάτοικος του νησιού Niihau της Χαβάης απαγορεύει την είσοδο στο νησί σε όποιον δεν έχει λάβει ειδική πρόσκληση από τον ίδιο. 

Τέλος, το μικρό νησί Poveglia της Ιταλίας που παλιά φιλοξενούσε στο ίδρυμά της ψυχασθενείς, θεωρείται στοιχειωμένο και κανείς δεν επιτρέπεται να το επισκεφτεί.

Δείτε το βίντεο:




epirusblog.gr
5 of 5
Αυτά είναι τα πιο απαγορευμένα σημεία του πλανήτη [Βιντεο]
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 7170510465663570630
item