Γερμανία: Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες βγαίνουν λαβωμένοι από την «ακυβερνησία»

Γερμανία: Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες βγαίνουν λαβωμένοι από την «ακυβερνησία»

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Insa που διεξήχθη σε δείγμα 2.028 ατόμων δείχνει ότι, μόλις το 19% των Γερμανών (από 20,5% στις εκλογές του Σεπτεμβρίου) εμπιστεύονται το κόμμα του Σουλτς ενώ το κόμμα της Μέρκελ εμφανίζεται κι αυτό αποδυναμωμένο (από 33% σε 31,5%).

Λαβωμένα από την «ακυβερνησία» στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης βγαίνουν τα δύο παραδοσιακά κόμματα της Γερμανίας -Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες- την ώρα που το κόμμα των ευρωσκεπτικιστών «AfD» τρίβει τα χέρια του.

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Insa που διεξήχθη σε δείγμα 2.028 ατόμων δείχνει ότι, μόλις το 19% των Γερμανών (από 20,5% στις εκλογές του Σεπτεμβρίου) εμπιστεύονται το κόμμα του Σουλτς ενώ το κόμμα της Μέρκελ εμφανίζεται κι αυτό αποδυναμωμένο (από 33% σε 31,5%). Αντιθέτως το κόμμα των ευρωσκεπτικιστών «Εναλλακτική για τη Γερμανία» έρχεται και πάλι στην τρίτη θέση ενισχυμένο όμως σχεδόν κατά μία μονάδα (από 12,6 σε 13,5%). 


Την ίδια ώρα, το κόμμα της Αριστεράς «Die Linke» αποσπά το 11% ενώ τα κόμματα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) και οι Πράσινοι (Die Gruene) ισοψηφούν με ποσοστό 10%.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη από τις πέντε έως τις οκτώ Ιανουαρίου, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild». 

Την ίδια ώρα, στο «ακέφαλο κόμμα» των Πρασίνων -μετά την παραίτηση των ηγετικών στελεχών του Τζεμ Οζντεμίρ και Ζιμόνε Πέτερ- ακούγονται «φωνές» για στροφή προς τα αριστερά....

«Νομίζω ότι θα κάναμε καλά εάν πραγματικά συνεχίζαμε να εκπροσωπούμε αριστερές θέσεις.Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, υπουργός Περιβάλλοντος του κρατιδίου της Β. Γερμανίας Σλέσβιχ-Χόλστάιν, ο οποίος θα θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των Πρασίνων μετά την αποχώρηση των Οζντεμίρ και Πέτερ,είχε πει κάποτε ότι,ακόμα και σε συνδυασμούς τύπου «Τζαμάικα» είναι σημαντικό να μετακινηθούν οι Πράσινοι προς τα αριστερά, ώστε να διατηρούνται οι πολιτικές ισορροπίες»,δήλωσε σήμερα η Άνια Πιλ, υποψήφια για την προεδρία του κόμματος των Πρασίνων. Υπενθυμίζεται ότι οι εσωκομματικές εκλογές θα γίνουν στις 26 και 27 Ιανουαρίου.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Die Welt», η Πιλ τόνισε επίσης πως το κόμμα των Πρασίνων χρειάζεται επειγόντως ένα αντίβαρο στον δεξιό λαϊκισμό ο οποίος συνεχίζει να αναπτύσσεται όχι μόνο στην Γερμανία αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη. 
epirusblog.gr
5 of 5
Γερμανία: Χριστιανοδημοκράτες και Σοσιαλδημοκράτες βγαίνουν λαβωμένοι από την «ακυβερνησία»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3184044578869448497
item