Γιάννενα: Η χρονιά των μεγάλων δρόμων και των δύο εκκρεμοτήτων! Γιάννενα: Η χρονιά των μεγάλων δρόμων και των δύο εκκρεμοτήτων! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Η χρονιά των μεγάλων δρόμων και των δύο εκκρεμοτήτων!

Γιάννενα: Η χρονιά των μεγάλων δρόμων και των δύο εκκρεμοτήτων!

Το 2017 ήταν αναμφίβολα η χρονιά της Ιόνιας Οδού. Ο κάθετος οδικός άξονας ολοκληρώθηκε λίγους μήνες πριν το τέλος του έτους και άλλαξε δια παντός τον χάρτη στην Βορειοδυτική και Δυτική Ελλάδα.

Το 2018, θα είναι για την Ήπειρο, η χρονιά των μεγάλων δρόμων. Των εσωτερικών οδικών αξόνων, που θα συμπληρώσουν υποδομές και θα δημιουργήσουν ένα ασφαλές δίκτυο στις μετακινήσεις.

Ήδη ο νέος άξονας που συνδέει την Ιόνια με τα Τζουμέρκα, έχει δημοπρατηθεί, έχει ανάδοχο και περνάει πλέον στο στάδιο της κατασκευής.
Τρία ακόμη σημαντικά έργα, μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα καθώς είναι στον αέρα οι σχετικές προσκλήσεις του ΕΣΠΑ, από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Πρόκειται για την πολυσυζητημένη ανακατασκευή της Λεωφόρου Νιάρχου, τον οδικό άξονα Βογιάννου- Πανηπειρωτικό Στάδιο που προωθεί ο δήμος Ιωαννιτών αλλά και την παράκαμψη της Νικόπολης που θα δημιουργήσει μια νέα είσοδο στην πόλη της Πρέβεζας.
Η παράκαμψη της Αρχαίας Νικόπολης, περιλαμβάνεται στο Καινοτόμο Πρόγραμμα της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου. Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, η πόλη της Πρέβεζας, θα αποκτήσει σύγχρονη, λειτουργική και ασφαλή είσοδο και ταυτόχρονα θα μπορέσει να ενοποιηθεί ο Αρχαιολογικός χώρος.
Απομένουν δύο μεγάλες οδικές εκκρεμότητες, για τις οποίες η ευθύνη βρίσκεται στο κεντρικό κράτος. Πρόκειται για την οδική σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα και την επέκταση της Ιόνιας μέχρι την Κακαβιά. Δύο έργα για τα οποία έχουν δοθεί υποσχέσεις αλλά μέχρι στιγμής παραμένουν μετέωρα.
epiruspost.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Η χρονιά των μεγάλων δρόμων και των δύο εκκρεμοτήτων!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8297997685959047388
Σχόλια
item