Μέρκελ: Η Γερμανία θα βρει λύσεις μαζί με τη Γαλλία για την Ευρώπη
Την ανάγκη μιας «νέας εκκίνησης» για την Ευρώπη εξέφρασε σήμερα Παρασκευή η Άγγελα Μέρκελ, μετά την επίτευξη κατ’ αρχήν συμφωνίας με τους σοσιαλδημοκράτες για τη συγκρότηση της νέας γερμανικής κυβέρνησης.
«Ο κόσμος δεν περιμένει εμάς, έχουμε ανάγκη από μία νέα εκκίνηση στην Ευρώπη», δήλωσε η Καγκελάριος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο, δίνοντας την υπόσχεση ότι «η Γερμανία θα βρει λύσεις μαζί με τη Γαλλία» για την επίτευξη του στόχου αυτού.
Νωρίτερα, η καγκελάριος της Γερμανίας και ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Μάρτιν Σουλτς ανακοίνωσαν ότι έλαβαν από τα ανώτατα όργανα των κομμάτων τους εντολή για έναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.
«Προτείνουμε το κόμμα μας να αρχίσει συνομιλίες για το σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης... Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών διαπιστώσαμε ότι ο κόσμος δεν περιμένει εμάς, σχεδιάζεται η μεταρρύθμιση της Ευρώπης με τη Γαλλία», δήλωσε η Μέρκελ.
Ο Μάρτιν Σουλτς ανακοίνωσε, από την πλευρά του, ότι τα στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος έφτασαν ομοφώνως σε συμφωνία για να χορηγήσουν στην ηγεσία του κόμματος εντολή διαπραγμάτευσης σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού.
Το κεφάλαιο του κειμένου της συμφωνίας για την Ευρώπη αποτελεί απάντηση στις προτάσεις του Παρισιού για την ενίσχυση της Ευρώπης.