Πρέβεζα: Συνάντηση στο Δημαρχείο Πρέβεζας για το κτηματολόγιο Πρέβεζα: Συνάντηση στο Δημαρχείο Πρέβεζας για το κτηματολόγιο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Συνάντηση στο Δημαρχείο Πρέβεζας για το κτηματολόγιο

Πρέβεζα: Συνάντηση στο Δημαρχείο Πρέβεζας για το κτηματολόγιο

Eνημερωτική συνάντηση με το Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη θα έχουν αύριο Πέμπτη οι υπεύθυνοι της Κοινοπραξίας που έχουν αναλάβει την μελέτη κτηματογράφησης για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου στις υπόλοιπες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Πρέβεζας και Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου και της Περιφερειακής Ενότητα Λευκάδας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. 

Η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί την τέταρτη και τελευταία γενιά κτηματογράφησης. Αφορά δε την καταγραφή (και αντιστοίχιση με ψηφιακά υπόβαθρα) 16 εκατ. ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων, που καλύπτουν το 65% της έκτασης της χώρας. 

Η κτηματογράφηση πρέπει να ολοκληρωθεί σε ελάχιστο (για τα μέχρι σήμερα δεδομένα του έργου) χρόνο, καθώς το κτηματολόγιο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το 2020. 

Η συλλογή των δηλώσεων από τους πολίτες θα ξεκινήσει σε οκτώ μήνες, δηλαδή γύρω στην περίοδο Αυγούστου-Σεπτεμβρίου, και θα διαρκέσει τρεις μήνες (συν τρεις για τους κατοίκους εξωτερικού). Θα ακολουθήσουν ο νομικός έλεγχος των τίτλων και η ανάρτηση των στοιχείων του κτηματολογικού πίνακα.
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Συνάντηση στο Δημαρχείο Πρέβεζας για το κτηματολόγιο
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 2779438122095393879
Σχόλια
item