Κοντά στην κορυφή της ΕΕ η Ελλάδα στις ώρες εργασίας ανά εβδομάδα Κοντά στην κορυφή της ΕΕ η Ελλάδα στις ώρες εργασίας ανά εβδομάδα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Κοντά στην κορυφή της ΕΕ η Ελλάδα στις ώρες εργασίας ανά εβδομάδα

Κοντά στην κορυφή της ΕΕ η Ελλάδα στις ώρες εργασίας ανά εβδομάδα

Στην τέταρτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τον αριθμό ωρών εργασίας ανά εβδομάδα βρίσκεται η Ελλάδα.

Σύμφωνα με έκθεση της Eurostat, που βασίζεται σε στοιχεία του 2016, οι πλήρως απασχολούμενοι Έλληνες εργάζονται κατά μέσο όρο 41,2 ώρες ανά εβδομάδα – σαφώς περισσότερο από τις 40,3 εργατοώρες που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος, ειδικά εάν η διαφορά υπολογιστεί σε βάθος ολόκληρου έτους.

Μόνο οι εργαζόμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο (42,3 ώρες), στην Κύπρο (41,7) και την Αυστρία (41,4) απασχολούνται περισσότερες ώρες από τους Έλληνες.

Στον αντίποδα, οι εργαζόμενοι στη Δανία «γράφουν» μόνο 37,8 εργατοώρες στα βαρδιόφυλλά τους.

Η Δανία είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ που βρίσκεται κάτω από το φράγμα των 38 εργατοωρών ανά εβδομάδα. Στην προτελευταία θέση βρίσκεται η Ιταλία, με 38,8 ώρες και ακολουθούν Ολλανδία και Ιταλία με 39.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο μέσος άνδρας εργάζεται σχεδόν δύο ώρες περισσότερο από τη μέση γυναίκα ανά εβδομάδα, καταγράφοντας 41 εργατοώρες έναντι 39,3.

Η πιο βαριά εβδομάδα ανήκει στον κλάδο των ορυχείων και των λατομείων, με 42 ώρες απασχόλησης ανά 7ήμερο, ενώ η «μικρότερη» εβδομάδα ανήκει στους εκπαιδευτικούς, που εργάζονται κατά μέσο όρο 38,1 ώρες.
Epirusblog Gr
5 of 5
Κοντά στην κορυφή της ΕΕ η Ελλάδα στις ώρες εργασίας ανά εβδομάδα
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 379451330223922037
Σχόλια
item