Πρέβεζα: Στον ΟΤΕ θα συγκεντρωθούν οι Παρεμβάσεις, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σωματείο Γεωπόνων-Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζα: Στον ΟΤΕ θα συγκεντρωθούν οι Παρεμβάσεις, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σωματείο Γεωπόνων-Ιδιωτικών Υπαλλήλων | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Στον ΟΤΕ θα συγκεντρωθούν οι Παρεμβάσεις, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σωματείο Γεωπόνων-Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Πρέβεζα: Στον ΟΤΕ θα συγκεντρωθούν οι Παρεμβάσεις, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σωματείο Γεωπόνων-Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Την παρακάτω κοινή ανακοίνωση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις εξέδωσαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι Παρεμβάσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και το Σωματείο Γεωπόνων-Ιδιωτικών Υπαλλήλων:
«Στηρίζουμε την απεργία τη Παρασκευή στις 12 Γενάρη.
Συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 15 Γενάρη στις 12:30 μ.μ μπροστά στον ΟΤΕ
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ πιστή στην τήρηση των μνημονίων, του δημοσιονομικού σφαγείου ΕΕ-ΔΝΤ και των επιταγών του ΣΕΒ, προωθεί την άμεση υλοποίηση των σκληρών μέτρων της 3ης αξιολόγησης και του αντισυνδικαλιστικού–αντιαπεργιακού νόμου. Για την επιβολή αυτής της πολιτικής εντείνει την πολιτική του «καρότου και του μαστίγιου». 
Από τη μια ξανατάζει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες», όπως η αύξηση του κατώτερου μισθού πείνας και από την άλλη εντείνει την καταστολή με νέου τύπου ιδιώνυμα (σε βάρος όσων αγωνίζονται ενάντια στη ληστεία της λαϊκής κατοικίας), περιορισμό συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων (αντιαπεργιακός νόμος), επιστράτευση μπράβων και ΜΑΤ απέναντι σε απεργούς κλπ. 
Σερβίρει την ξαναζεσταμένη σούπα της «καθαρής εξόδου από τα μνημόνια» όταν έχει υπογράψει καθεστώς επιτροπείας και ματωμένων πλεονασμάτων μέχρι το 2060!
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ:
1.         Για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Άμεση κάλυψη όλων των απωλειών από τα μνημόνια, επαναφορά των ΣΣΕ. Να πληρώσει το κεφάλαιο την κρίση που δημιούργησε.
2.         Για μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους, απαγόρευση απολύσεων, μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
3.         Για να μην πέσει κανένα σπίτι εργατικών - λαϊκών οικογενειών στα νύχια τραπεζιτών και του κράτους. Να καταργηθεί το ιδιώνυμο για τους αγωνιστές ενάντια στους πλειστηριασμούς.
4.         Για να μην ξεπουληθεί ο δημόσιος πλούτος. Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την παράδοση του στους επιχειρηματικούς ομίλους. Για να σταματήσει η διαρκής φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων, την ίδια ώρα που χαρίζονται προκλητικές παροχές στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
5.         Συνεχίζουμε αποφασιστικά ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές στο δημόσιο, σε Παιδεία, Υγεία και κοινωνική ασφάλιση. Παλεύουμε ενάντια στο προχώρημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
6.         Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Για να καταργηθεί το σύνολο των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, το καθεστώς των μνημονίων. Για διαγραφή του χρέους, ρήξη-έξοδο από ευρώ-ΕΕ.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ-ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ! Οι «ηγεσίες» σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ έχουν επιλέξει το στρατόπε¬δο της κυβέρνησης, του ΣΕΒ και των «θεσμών», περιφρονούν προκλητικά οποιοδήποτε σχέδιο αποτροπής και ανατροπής του αντεργατικού μεσαίωνα. 
Στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας η πλειοψηφούσα παράταξη των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αποφάσισαν να απολαύσουμε το πέρασμα των μέτρων βάζοντας πλάτη στη πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου Ε.Ε και ΔΝΤ.  Γι’ αυτό το μαχόμενο εργατικό κίνημα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, χωρίς αναμονή.
Ερωτηματικά προκαλεί η στάση της ηγεσίας του ΠΑΜΕ Πρέβεζας η οποία στο νομαρχιακό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ θα μπορούσε να συμβάλλει σε μια αγωνιστική απόφαση για τις 12 Γενάρη μαζί με τη ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (πλειοψηφούν μαζί στην Εκτελεστική Γραμματεία του νομαρχιακού παραρτήματος). 
Αγνόησε το κάλεσμά μας για συνεδρίαση του παραρτήματος με αποτέλεσμα να εξυπηρετηθεί η κεντρική γραμμή της ΑΔΕΔΥ για μια χλιαρή κινητοποίηση τη Δευτέρα. Στη συνεδρίαση του Εργατικού Κέντρου ήρθαν με προαποφασισμένες τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιήσουν χωρίς να μπαίνουν στη λογική συνδιοργάνωσης των αγώνων. Μια στάση καταστροφική που δεν διευκολύνει όσους σε αυτή τη φάση θέλουν να μπουν στον αγώνα.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις την Παρασκευή 12 / 1 και το Σαββάτο 13/1 ενημερώνουμε το λαό και καλούμε σε κλιμάκωση του αγώνα. Τη Δευτέρα 15/1  στη στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ καλούμε σε  συγκέντρωση  στις 12:30 μ.μ  μπροστά στον ΟΤΕ που διοργανώνει η «συνέλευση συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας».
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ιδιωτικών υπαλλήλων-ανέργων Πρέβεζας
ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ δημοσίων υπαλλήλων Πρέβεζας».
atpreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Στον ΟΤΕ θα συγκεντρωθούν οι Παρεμβάσεις, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σωματείο Γεωπόνων-Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 5221632019072690533
Σχόλια
item