Ήπειρος: Ομόφωνη πρόταση για τη συνένωση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου Ήπειρος: Ομόφωνη πρόταση για τη συνένωση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Ομόφωνη πρόταση για τη συνένωση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου

Ήπειρος: Ομόφωνη πρόταση για τη συνένωση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου

Παρά τις διαφωνίες και τις ενστάσεις που διατυπώνονται η συγχώνευση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ είναι θέμα χρόνου να λάβει σάρκα και οστά. 

Μάλιστα ιδιαίτερα ταχείς δείχνουν οι εξελίξεις και για την Ήπειρο. Εξελίξεις που θα δημιουργήσουν ένα νέο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα...

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Γιώργος Καψάλης, η αρμόδια επιτροπή που είχε συγκροτηθεί οριστικοποίησε την πρότασή της και την κατέθεσε στο Υπουργείο Παιδείας. Θεωρείται σημαντικό το γεγονός ότι η πρόταση αυτή είναι τελικώς ομόφωνη.
Σύμφωνα με την διαδικασία που προβλέπεται η πρόταση θα τύχει της ανάλογης επεξεργασίας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και στη συνέχεια θα αποσταλεί για έγκριση στις διοικήσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου.
Με την έγκρισή της το εγχείρημα θα περάσει σταδιακά στην πράξη.
Ο κ. Καψάλης δεν θέλησε να δώσει κανένα στοιχείο για το περιεχόμενο της ομόφωνης πρότασης που έχει κατατεθεί στον Υπουργό Παιδείας σημείωσε ωστόσο ότι διασφαλίζονται τα κεκτημένα του Πανεπιστημίου και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.
Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός συγχώνευσης φαίνεται ότι μένουν τρία τμήματα του ΤΕΙ ενώ το σημαντικότερο που θα προκύψει για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι η ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής.
epiruspost.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: Ομόφωνη πρόταση για τη συνένωση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ΤΕΙ Ηπείρου
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 6801855458031985149
Σχόλια
item