Ήπειρος: Η Ήπειρος κέρδισε και πάλι το τουριστικό στοίχημα Ήπειρος: Η Ήπειρος κέρδισε και πάλι το τουριστικό στοίχημα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ήπειρος: Η Ήπειρος κέρδισε και πάλι το τουριστικό στοίχημα

Ήπειρος: Η Ήπειρος κέρδισε και πάλι το τουριστικό στοίχημα
Χιλιάδες επισκέπτες σε Γιάννενα, Μέτσοβο και Ζαγόρι
Χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα επέλεξαν την Ήπειρο τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Εκδρομείς από όλη την χώρα έφτασαν στο Ζαγόρι, το Μέτσοβο, τα Τζουμέρκα, αλλά και την πόλη των Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα οι πληρότητες σε ξενοδοχεία και ξενώνες να αγγίζουν το 100% .
Άλλωστε, η Ήπειρος, είναι μια Περιφέρεια που προσφέρει πολλαπλές επιλογές, καθώς συνδυάζει τη φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό, γεγονός που δίνει πολλές διαφορετικές δυνατότητες στον επισκέπτη αφού «γεμίζει» τις μέρες του με επισκέψεις σε διαφορετικά σημεία.
Ένα άλλο προνόμιο της Ηπείρου, είναι η κουζίνα  της περιοχής με τις περίφημες πίττες, τα κρέατα, τα τυριά αλλά και τα παραδοσιακά γλυκά. Στο κατάλογο και τα κρασιά της Ζίτσας αλλά και το τσίπουρο που είναι πρώτο σε προτίμηση σε ντόπιους και ξένους.
Η πρωτεύουσα της Ηπείρου πλημμύρισε από κόσμο, μιας και τα Γιάννενα ήταν και είναι τοπ προορισμός για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος, τα τσιπουράδικα, οι πεζόδρομοι, όλα κατακλύστηκαν από επισκέπτες που βρήκαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να περάσουν καλά.  
Το Κάστρο, το Νησί , τα μουσεία αλλά και η διασκέδαση που κράτησε μέρες και νύχτες με κλαρίνα και χάλκινα  έδωσαν ξεχωριστό γιορτινό χρώμα στις γειτονιές της πόλης. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι νέοι οδικοί άξονες και ειδικά η Ιόνια Οδός, που προσφέρουν γρήγορο, άνετο και ασφαλές ταξίδι.
Τόσο ο Δήμαρχος Μετσόβου όσο και ο Δήμαρχος Ζαγορίου, εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από την κίνηση μιας και όλα τα καταλύματα και τα ξενοδοχεία ήταν γεμάτα ενώ η ίδια εικόνα και στα καταστήματα εστίασης. Τα χωριά του Ζαγορίου αλλά και το Μέτσοβο συγκέντρωσαν χιλιάδες επισκέπτες ενώ δεν διατυπώθηκαν παράπονα για την εξυπηρέτηση.

Χαμόγελα ικανοποίησης και αισιοδοξία, στο Ζαγόρι
Με πολύ υψηλές πληρότητες στα τουριστικά καταλύματα κύλησε και το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς στο Ζαγόρι, ως συνέχεια της αυξημένης κίνησης που υπήρξε κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και έδωσε μεγάλη οικονομική «ανάσα» στους επαγγελματίες του κλάδου.
«Σταθερός στόχος για τον τουρισμό στο Ζαγόρι είναι η διάρκεια, να μην περιορίζεται η κίνηση μόνο στις εορταστικές περιόδους, αλλά η περιοχή να προσελκύει επισκέπτες όλο το χρόνο», τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την καλή πορεία των ημερών σημειώνοντας ότι, «ο Δήμος στηρίζει με κάθε πρόσφορο μέσο τον τουρισμό με υποδομές και προβολή μέσω των εκθέσεων που συμμετέχει, αλλά βασικό μέλημα των επαγγελματιών του κλάδου θα πρέπει να είναι η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών και η προώθηση της τοπικής γαστρονομίας για να στηρίζονται και τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα».
Οι πληρότητες καθόλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου κυμάνθηκαν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα όχι μόνο στους δημοφιλέστερους προορισμούς του Ζαγορίου, αλλά συνολικά στα χωριά που διαθέτουν καταλύματα, γεγονός που γεμίζει με αισιοδοξία τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, ξενώνων, ενοικιαζομένων διαμερισμάτων, δωματίων και των καταστημάτων εστίασης τα οποία δούλεψαν και με ημερήσιους επισκέπτες.
Σε αυτό το καλό αποτέλεσμα  βοήθησε και ο καλός καιρός και φυσικά η ολοκλήρωση και της Ιόνιας οδού που μαζί με την Εγνατία έκαναν εύκολη και ταχύτερη την έλευση των εκδρομέων.
Την ικανοποίησή του για την καλή πορεία του τουρισμού στο Ζαγόρι εξέφρασε με δηλώσεις του και ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου και εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Βλάχος, επισημαίνοντας ότι «οι προοπτικές που ανοίγονται για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα είναι ευοίωνες και η προσπάθεια Δήμου, Περιφέρειας και επαγγελματιών για την προβολή του τουριστικού προϊόντος αποδίδει καρπούς».
Πολύ καλές πληρότητες , όπως ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου Ελένη Παγκρατίου, υπάρχουν και για την εβδομάδα που διανύουμε με αποκορύφωμα τα Θεοφάνεια και όπως επισήμανε, «το νέο στοιχείο της φετινής εορταστικής περιόδου είναι η διάρκεια, αφού οι κρατήσεις και η διαμονή δεν αφορούσαν μόνο τις αργίες των εορτών, αλλά το σύνολό της, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά».
Η αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς το Ζαγόρι, όπως σημείωσε η κ. Παγκρατίου, ανέδειξε και κάποιες ελλείψεις που υπάρχουν κυρίως στην εστίαση με τα καταστήματα να μην επαρκούν για να μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι και οι ημερήσιοι επισκέπτες μαζί με όσους καταλύουν σε ξενοδοχεία και ξενώνες, δεδομένου ότι τα περισσότερα καταλύματα δεν διαθέτουν κουζίνα.
Επίσης, χρειάζεται να αναπτυχθούν και άλλες δραστηριότητες που θα συμβάλλουν στο να έχει επιλογές ο επισκέπτης ή να αποτελούν πόλο έλξης για την περιοχή, πέρα της φυσικής ομορφιάς, των μνημείων και των διαφόρων σπορ που ήδη προσφέρονται σε ποτάμια και βουνά της περιοχής.
Ήδη, όπως είπε η πρόεδρος της ΕΤΕΖ,  υπάρχουν κρατήσεις για την περίοδο της Αποκριάς και αρκετά καταλύματα θα υποδεχθούν επισκέπτες και τον μήνα που μόλις άρχισε.
«Βασικό μέλημα, κατέληξε η κ. Παγκρατίου,  όσων ασχολούνται με τον τουρισμό θα πρέπει να είναι οι συνεργασίες, η  ένταξη της τοπικής γαστρονομίας στο προσφερόμενο μενού και η αξιοποίηση κάθε δυνατότητας για έλευση επισκεπτών στο Ζαγόρι, όλες τις εποχές του χρόνου».
 ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ
proinanea.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήπειρος: Η Ήπειρος κέρδισε και πάλι το τουριστικό στοίχημα
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 4808388059231681184
Σχόλια
item