Πυρ ομαδόν από τους νομικούς κατά της κυβέρνησης για την σύλληψη του Τούρκου αξιωματικού

Πυρ ομαδόν από τους νομικούς κατά της κυβέρνησης για την σύλληψη του Τούρκου αξιωματικού
Πυρ ομαδόν από τους νομικούς κατά της κυβέρνησης για την σύλληψη του Τούρκου αξιωματικού λίγο μετά την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής ασύλου, η οποία έκανε δεκτό το αίτημα του συγκυβερνήτη.
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από το ελληνικό συμβούλιο προσφύγων, ο επικεφαλής Βασίλης Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι όσα έγιναν αγγίζουν τα όρια της αυθαιρεσίας. «Θα αναγκαστούμε να προβούμε σε όλες τις δέουσες ενέργειες, καθώς τίθεται ζήτημα προστασίας του», δήλωσε προαναγγέλλοντας προσφυγή στη Δικαιοσύνη. 
Η  Ελένη Κουτσουράκη, συνήγορος του αξιωματικού, έκανε λόγο για μεθόδευση των αρχών προκειμένου να προβούν στη σύλληψη του Τούρκου , χαρακτηρίζοντας αυτό καθαυτό το γεγονός «πολύ τραυματικό», και «πλήγμα για το κράτος δικαίου», καθώς ο αξιωματικός είναι αναγνωρισμένος πρόσφυγας. 
«Ελπίζουμε ότι η Δικαιοσύνη θα έλθει και θα θεραπεύσει», τόνισε η ίδια, αναφερόμενη στην κύρια εκδίκαση της υπόθεσης στις 15 Φεβρουαρίου. 
Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο «παράνομο» της κράτησης αιτούντα άσυλο, τη στιγμή που το ανώτατο χρονικό διάστημα της κράτησης αυτής έχει προ πολλού συμπληρωθεί, ενώ παράλληλα εστιάζει στην απουσία πλαισίου για την κράτηση ελεύθερου αιτούντα ασύλου, και μάλιστα κάποιου που έχει εφοδιαστεί με τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα (Δελτίο Αιτήσαντος Διεθνή Προστασία) από την Υπηρεσία Ασύλου. 
Παρεμβάσεις υπέρ του συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου έκανε ο πρόεδρος του ΔΣΑ 
Δημήτρης Βερβεσος, δεσμευόμενος ότι θα αναδείξει το θέμα στα ευρωπαϊκά δικηγορικά όργανα άλλα και ο τέως πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Παξινός, ο οποίος είπε βαριές κουβέντες για τη δικαιοσύνη. 
«Ντροπή, γι αυτή που δίκαζε. Φέρθηκε παράνομα και αντιδεοντολογικά. Είχαν όλα προσχεδιαστεί, δεν έγιναν τυχαία. Ηταν μια πολύ θλιβερή μέρα για τη Δικαιοσύνη. (...) 
Ελπίζω να υποστεί τις συνέπειες του νόμου», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρόεδρος Εφετών υπήρξε και πρόεδρος Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου, η οποία εξέτασε το αίτημα ασύλου άλλου Τούρκου αξιωματικού. 
Παρέμβαση έκανε και ο Απόστολος Δοξιάδης εκ μέρους της κοινωνίας των πολιτών που έχουν ευαισθητοποιηθεί ως προς το θέμα των «8». «Δεν μπορούμε να ακούμε να λέει ο κ. Μουζαλας ότι δεν έχει πεισθεί ότι οι «8» δεν είναι πραξικοπηματίες. Δεν μας ενδιαφέρει. (...) Έχουν πεισθεί τα δικαστήρια», είπε. 

epirusblog.gr
5 of 5
Πυρ ομαδόν από τους νομικούς κατά της κυβέρνησης για την σύλληψη του Τούρκου αξιωματικού
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6182225952863726380
item