Άρτα: Ασυναρτησίες για ένα θέμα που "καίει" τους πάντες!

Άρτα: Ασυναρτησίες για ένα θέμα που "καίει" τους πάντες!
Θα τεθεί σε λειτουργία ο αξονικός τομογράφος, αλλά θα ξαναπαρουσιάσει βλάβη, λόγω παλαιότητας, αναφέρει η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας... 
Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να κατανοήσουμε την τελευταία ανακοίνωση, που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας, σε σχέση με τα προβλήματα του Νοσοκομείου, αλλά δεν τα καταφέραμε... Το ίδιο μπορεί να συνέβη με όσους διάβασαν την εν λόγω ανακοίνωση, όπως επίσης και οι συντάκτες της ανακοίνωσης. Που σημαίνει ότι λίγη προσοχή, δεν θα έβλαπτε, μιας και το θέμα αφορά τους πάντες...
"...στην συνολικότερη ανησυχία που δημιουργεί η σημαντικότητα της λειτουργίας του αξονικού τομογράφου, προστέθηκε και η παρέμβαση της Δ/ντριας Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας", αναφέρει η ανακοίνωση και λογικά ο αναγνώστης, θα επιχειρήσει να δει ποιά είναι η παρέμβασης της κυρίας διευθύντριας. 
Και η συνέχεια: "Μετά την προαναφερθείσα σύσκεψη και την τοποθέτηση της συναδέλφισσας Δ/ντριας Ιατρικής Υπηρεσίας και μέλους του Συλλόγου μας, η στάση της έγινε κατανοητή και αποδεκτή, συνεκτιμώντας και τις συνολικότερες ευθύνες που γεννά το πρόβλημα του αξονικού τομογράφου στο οποίο οι ιατροί δεν έχουν καμία ευθύνη".
-Ένα μπράβο, για την σημαντική παρέμβαση που έκανε η εν λόγω κυρία, αλλά ποιά είναι η παρέμβαση;
Τέλος πάντων. Η ανακοίνωση αναφέρει πως απ' την ημέρα που έγινε η συνάντηση, τέθηκε σε λειτουργία ο αξονικός τομογράφος, ο οποίος (σ.σ. πάλι σύμφωνα με την ανακοίνωση) "λόγω παλαιότητας είναι πιο δύσκολο η εύρεση των ανταλλακτικών του".
Στην συνάντηση, έγινε ενημέρωση "για την αγορά και τοποθέτηση του νέου μηχανήματος , το οποίο στο προσεχές διάστημα θα είναι έτοιμο για να δοθεί σε χρήση".
Σιγά μην μπει κανένας στον κόπο, να προσδιορίσει και το πότε θα λειτουργήσει το νέο μηχάνημα, μιας και φρόντισαν να ξεκαθαρίσουν, ότι το παλιό μηχάνημα, θα παρουσιάσει και νέα βλάβη.
Η σύγχυση που μπορεί να προκληθεί, είναι άνευ προηγουμένου, αλλά δεν πρέπει να παραλείψουμε, να καταγράψουμε και τον επίλογο της ανακοίνωσης και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε: "Για μια ακόμη φορά έγινε σαφές ότι η αυξημένη ευθύνη τόσο των οργάνων του Ιατρικού Συλλόγου όσο και των Διοικήσεων του Νοσοκομείου καθώς και η καλόπιστη συζήτηση, είναι ο καλύτερος τρόπος να επιλύονται τα προβλήματα".
Το μόνο που μπορεί να κατανοήσει, ο αναγνώστης που έχει την δική του αγωνία, είναι ότι ο αξονικός θα παρουσιάσει και νέα βλάβη, όπως επίσης, το ότι κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει πότε θα τεθεί σε λειτουργία, το νέο μηχάνημα.
Κι εμείς να συμπληρώσουμε, αυτό που ταιριάζει "γάντι": Και στην κορφή κανέλα! 
Η ανακοίνωση
Στις 19 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας κο ΜΠΑΛΑΣΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ και τη Δ/ντρια Ιατρικής Υπηρεσίας κα ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ. 
Έγινε ενημέρωση για τον αξονικό τομογράφο του Νοσοκομείου Άρτας τόσο για την αποκατάσταση της βλάβης του τωρινού μηχανήματος (που λόγω παλαιότητας είναι πιο δύσκολο η εύρεση των ανταλλακτικών του) έτσι ώστε να επαναλειτουργήσει άμεσα, όσο και για την αγορά και τοποθέτηση του νέου μηχανήματος , το οποίο στο προσεχές διάστημα θα είναι έτοιμο για να δοθεί σε χρήση.
Από σήμερα λοιπόν τέθηκε ο αξονικός τομογράφος σε επαναλειτουργία μετά από τη συνεχή και εντατική προσπάθεια της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας προμήθειας των ανταλλακτικών και αποκατάστασης της βλάβης.
Σημειώνουμε ότι στην συνολικότερη ανησυχία που δημιουργεί η σημαντικότητα της λειτουργίας του αξονικού τομογράφου, προστέθηκε και η παρέμβαση της Δ/ντριας Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.
Μετά την προαναφερθείσα σύσκεψη και την τοποθέτηση της συναδέλφισσας Δ/ντριας Ιατρικής Υπηρεσίας και μέλους του Συλλόγου μας, η στάση της έγινε κατανοητή και αποδεκτή, συνεκτιμώντας και τις συνολικότερες ευθύνες που γεννά το πρόβλημα του αξονικού τομογράφου στο οποίο οι ιατροί δεν έχουν καμία ευθύνη.
Για μια ακόμη φορά έγινε σαφές ότι η αυξημένη ευθύνη τόσο των οργάνων του Ιατρικού Συλλόγου όσο και των Διοικήσεων του Νοσοκομείου καθώς και η καλόπιστη συζήτηση, είναι ο καλύτερος τρόπος να επιλύονται τα προβλήματα.

 Για το Δ.Σ. του Ι.Σ Άρτας 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΑΡΜΠΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΠΑΚΙΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 
Πηγή: gnomiartas.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Ασυναρτησίες για ένα θέμα που "καίει" τους πάντες!
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 9014253994769006146
item