ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Ποιοτικές παρεμβάσεις με λιγότερους πόρους ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Ποιοτικές παρεμβάσεις με λιγότερους πόρους | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Ποιοτικές παρεμβάσεις με λιγότερους πόρους

                         ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Ποιοτικές παρεμβάσεις με λιγότερους πόρους
Σημαντικά για τους δημότες, τα οφέλη των παρεμβάσεων του Εργοταξίου, καθώς εξοικονομήθηκαν 2,3 εκ. ευρώ χάρη και στην εργασία των ανθρώπων που προσελήφθησαν μέσω του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας. 
Διπλό ήταν για το δήμο Ιωαννιτών το όφελος των παρεμβάσεων που έγιναν από το Εργοτάξιο το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς εκτός από τη βελτίωση της καθημερινότητας στις συνοικίες, επετεύχθη και μια πολύ μεγάλη εξοικονόμηση πόρων.
Η εξοικονόμηση προήλθε από τη πολύ σημαντική δουλειά που έγινε προς την κατεύθυνση αυτή,
χάρη στην εργασία των ανθρώπων που προσελήφθησαν μέσω του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας. Μάλιστα, η εξοικονόμηση πόρων, άγγιξε τα 2,3 εκ. ευρώ όπως έκανε γνωστό χθες, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, Δημήτρης Νάστος.
Παράλληλα σε συνεργασία με το εργοτάξιο του Δήμου και υπό την επίβλεψη του κ. Νάστου, το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκε ένα πολύ σημαντικό και ποιοτικό έργο που αφορά εργασίες οδοποιίας, συντήρησης κτιριακών υποδομών, ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων καθώς και του δικτύου αποχέτευσης.
Ο κ. Νάστος προχώρησε χθες σε έναν απολογισμό των παρεμβάσεων που έγιναν μέσω του εργοταξίου και της κοινωφελούς εργασίας σε πολλές περιοχές του Δήμου οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν παραμελημένες για χρόνια.
«Μιλάμε για ένα τεράστιο έργο που αφορά σε πλακοστρώσεις, λιθοστρώσεις, έργα τοιχοποιίας, συντηρήσεις εγκαταστάσεων, πεζοδρομίων, πλατειών καθώς κι άλλες παρεμβάσεις με βάση μια καταγραφή των προβλημάτων που υπήρχαν σε διάφορες περιοχές του Δήμου, κυρίως σε αυτές με μεγάλη επισκεψιμότητα», είπε ο κ. Νάστος, παραθέτοντας αναλυτικά στη συνεχεία τη λίστα με τις παρεμβάσεις και το κόστος αυτών.
Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στην εξοικονόμηση που πέτυχε ο Δήμος μέσω του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας και των έργων που έγιναν από το εργοτάξιο υπολογίζοντας το σε 2,3 εκ. ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε, όλες οι παρεμβάσεις αυτές θα κόστιζαν περίπου 3,2 εκ. ευρώ ενώ τελικά η δαπάνη του Δήμου ανήλθε στα 859.318 ευρώ.
«Όπως καταλαβαίνετε το όφελος για το Δήμο είναι πολύ μεγάλο, την ίδια στιγμή που το έργο το οποίο έγινε είναι εμφανές. 
Για το λόγο αυτό πρέπει να ευχαριστήσω προσωπικά και τους 55 ανθρώπους της κοινωφελούς εργασίας που συνεργάστηκαν με το εργοτάξιο του Δήμου κι έφεραν αυτό το αποτέλεσμα», είπε ο κ. Νάστος ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να προκηρύξει ξανά θέσεις κοινωφελούς εργασίας και για το Δήμο Ιωαννιτών.
Αιχμές
Παράλληλα όμως διατύπωσε και αιχμές για το γεγονός πως παρότι ο Δήμος Ιωαννιτών αξιοποίησε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόγραμμα, επιλέγοντας παραγωγικές ειδικότητες και όχι υπαλλήλους γραφείων, δεν επιλέχθηκε στην πιλοτική β’ φάση υλοποίησής του.
«Με λυπεί που η κυβέρνηση δεν έχει εντάξει το Δήμο μας στην κοινωφελή εργασία, δημιουργώντας έτσι ένα μεγάλο ερωτηματικό για την απόφασή της αυτή. Αυτοί οι άνθρωποι προσέφεραν πάρα πολλά με χαμηλό κόστος για το δήμο. 
Ελπίζουμε έστω και τώρα ο Δήμος Ιωαννιτών να συμπεριληφθεί στο νέο πρόγραμμα όποτε αυτό ξεκινήσει για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας» κατέληξε ο κ. Νάστος.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
                         
ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Ποιοτικές παρεμβάσεις με λιγότερους πόρους
Epirusblog Gr
5 of 5
                         
Ιωάννινα 6820413503408762695
Σχόλια
item