Από απόψε πλέει άλλο αέρας στο Πολεμικό Ναυτικό της Κύπρου ! (φωτό) Από απόψε πλέει άλλο αέρας στο Πολεμικό Ναυτικό της Κύπρου ! (φωτό) | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Από απόψε πλέει άλλο αέρας στο Πολεμικό Ναυτικό της Κύπρου ! (φωτό)

Από απόψε πλέει άλλο αέρας στο Πολεμικό Ναυτικό της Κύπρου ! (φωτό)
Το πρώτο πανίσχυρο Πολεμικό Πλοίο που φέρει και Κατευθυνόμενα βλήματα ,από απόψε θα περιπολεί στα Ανοιχτά της Κύπρου φέρνοντας έναν άλλο αέρα  και μια ‘άλλη δύναμη κυριαρχίας στην Κυπριακή ΑΟΖ» και  που αγοράστηκε με τις θυσίες και τους κόπους του Κυπριακού Ελληνισμού
Η τελετή ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό της Εθνικής Φρουράς του πρώτου Περιπολικού Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) «Αρχιπλοίαρχος Α. Ιωαννίδης» πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση «Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης» την 15 Ιανουαρίου 2018.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος έκανε και τα αποκαλυπτήρια του ονόματος του πλοίου συνοδευόμενος από τη σύζυγο του αείμνηστου Αρχιπλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη ΠΝ, στην οποία και παρέδωσε σε ένδειξη τιμής την Σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας δήλωσε, ότι η παραλαβή του νέου πλοίου σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Εθνική Φρουρά, μια Εθνική Φρουρά που αλλάζει και εκσυγχρονίζεται για να ανταποκριθεί με μεγαλύτερη επάρκεια στην αποστολή της.
Τόνισε την νέα στρατηγική σημασία που αποκτά ο ρόλος του Ναυτικού και εξέφρασε ευχαριστίες προς την Ελλάδα όχι μόνο για την εκπαίδευση που παρέχει στα στελέχη του αλλά και για την συνεχή και έμπρακτη υποστήριξη στην άμυνα της Κύπρου.
Απευθυνόμενος στον Αρχηγό και τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς τους συνεχάρη και εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες της Πολιτείας και του λαού για την ευσυνειδησία, τον επαγγελματισμό και το αίσθημα ευθύνης που επιδεικνύουν.
Στο πλαίσιο της τελετής ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης παρέδωσε την Πολεμική Σημαία του πλοίου στον πρώτο Κυβερνήτη, Πλωτάρχη Χαράλαμπο Χρυσοστόμου ΠΝ.
Στην Ημερησία Διαταγή του ο Διοικητής Ναυτικού Πλοίαρχος Χαραλάμπους Χαράλαμπος ΠΝ, ανέφερε ότι το Ναυτικό πλέον θα δύναται να εκτελεί περιπολίες στην ανοικτή θάλασσα για μεγάλο χρονικό διάστημα για επιτήρηση και έλεγχο θαλασσίου χώρου, να συνδράμει σε θέματα έρευνας – διάσωσης και να συνεργάζεται με ναυτικές μονάδες άλλων χωρών σε αναβαθμισμένο ρόλο.
Καταλήγοντας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Κυβερνήτη και το πλήρωμα του ΠΑΘ στις δύσκολες αποστολές που θα κληθούν να φέρουν σε πέρας ανταποκρινόμενοι στις τρέχουσες προκλήσεις που λαμβάνουν χώρα στο εγγύς θαλάσσιο περιβάλλον νύχτα και μέρα.
Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος και μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, ο Υπουργός Άμυνας, Βουλευτές, Πρέσβεις και Ακόλουθοι Άμυνας άλλων χωρών, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, ο Διοικητής της UNFICYP καθώς και Ανώτατοι Αξιωματικοί μαζί με Διευθυντές Διευθύνσεων της Εθνικής Φρουράς και αντιπροσωπείες στελεχών.
Τον Αρχηγό του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδος εκπροσώπησε ο Υποναύαρχος Αλεξόπουλος Αριστείδης ΠΝ.
Tο ΠΑΘ «Αρχιπλοίαρχος Α. Ιωαννίδης» ναυπηγήθηκε στο Ισραήλ και αποτελεί ένα σύγχρονο υψηλών δυνατοτήτων πλοίο, συνολικού μήκους 62 μέτρων το οποίο φέρει ναυτιλιακό, τηλεπικοινωνιακό και λοιπό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, ενώ έχει μεγάλη αυτονομία και διαθέτει τον απαιτούμενο οπλισμό για την εκτέλεση των αποστολών που θα του ανατεθούν.
http://veteranos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Από απόψε πλέει άλλο αέρας στο Πολεμικό Ναυτικό της Κύπρου ! (φωτό)
Epirusblog Gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 8254353280701322294
Σχόλια
item