Άρτα: Κοιλάδα του Αχελώου - Υπέροχες φωτογραφίες από το μαγευτικό τοπίο Άρτα: Κοιλάδα του Αχελώου - Υπέροχες φωτογραφίες από το μαγευτικό τοπίο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Κοιλάδα του Αχελώου - Υπέροχες φωτογραφίες από το μαγευτικό τοπίο

Άρτα: Κοιλάδα του Αχελώου - Υπέροχες φωτογραφίες από το μαγευτικό τοπίο
Αποχαιρετώντας το 2017 στην Κοιλάδα του Αχελώου… στα Ψηλά Βουνά,  μεταξύ ουρανού & Αχελώου! Η Ευρωπαϊκή σημαία στη «σκεπή» της Κοιλάδας.
 Εξόρμηση στη «σκεπή» της Κοιλάδας του Αχελώου πραγματοποίησε η Ομάδα πεζοπορίας & ορειβασίας Ορεινού Βάλτου και Κοιλάδας Αχελώου στο τέλος της χρονιάς.
Οι εξορμήσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο της ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς για το ενδιαφέρον εναλλακτικού ποιοτικού τουρισμού που παρουσιάζει η περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου – απ’ τη γέφυρα Κοράκου ως και τη γέφυρα Τατάρνας-  και μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι αισθάνονται νέοι κι αγαπούν τις αθλητικές δραστηριότητες κοντά στην καθαρή φύση.

Τα πεντακάθαρα τρεχούμενα νερά του Αχελώου- οι καταρράκτες του, τα αλπικά δάση, τα ψηλά βουνά, το ποτάμι και τα λιμνάζοντα νερά του Ασπροποτάμου προκαλούν και προσκαλούν για κάθε είδους αθλητικές δραστηριότητες με θέμα τον εναλλακτικό ποιοτικό τουρισμό όπως κολύμπι στα ορεινά, πεζοπορίες, ορειβασίες, αναρρίχηση, βαρκάδα, κανόε καγιάκ, παρατήρηση της άγριας ζωής, πολιτιστικό τουρισμό σε παραποτάμια θρησκευτικά & αρχαιολογικά μνημεία του του μυθικού Αχελώου
Στόχος Ομάδας όπως επισημαίνουν τα μέλη είναι:  «να ξαναφτιάξουμε τα παλιά μονοπάτια των προγόνων μας, σημείο-πέρασμα με τουριστικό ενδιαφέρον, αξιοποιώντας τις ομορφιές της περιοχής μας και συνοδεύουμε αποστολές με θέμα τον πολιτισμό και το περιβάλλον.»
artabest.net

Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Κοιλάδα του Αχελώου - Υπέροχες φωτογραφίες από το μαγευτικό τοπίο
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 1046703726340832380
Σχόλια
item