Πρέβεζα: Θέμα εβδομάδων η αναγνώριση του φυσικού πόρου της Πρέβεζας Πρέβεζα: Θέμα εβδομάδων η αναγνώριση του φυσικού πόρου της Πρέβεζας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Θέμα εβδομάδων η αναγνώριση του φυσικού πόρου της Πρέβεζας

Πρέβεζα: Θέμα εβδομάδων η αναγνώριση του φυσικού πόρου της Πρέβεζας
Ιδιαίτερα ευχάριστα για να ξεκινήσει επιτέλους μία μεθοδική προσπάθεια αξιοποίησης του «διαμαντιού» της Πρέβεζας, των Ιαματικών Λουτρών, είναι τα νέα από το «μέτωπο» της αναγνώρισης του φυσικού πόρου της πόλης μας.
Επικοινωνήσαμε με τον κ. Μάρκο Δανά, γενικό γραμματέα του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, μέλος της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων του υπουργείου Τουρισμού και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ιστορικών Λουτροπόλεων.
Ο κ. Δανάς μας μετέφερε πως είναι θέμα εβδομάδων αν όχι ημερών η έκδοση του ΦΕΚ που θα αναγνωρίζει ως ιαματικό το φυσικό πόρο της Πρέβεζας. Η διαδικασία αυτή αποτελεί το «θεμέλιο λίθο» για να ξεκινήσει η όποια προσπάθεια αξιοποίησης της πηγής.
«Η διαδικασία αναγνώρισης του φυσικού πόρου τελειώνει. Τα τελευταία 2,5-3 χρόνια, με έναν εξαιρετικό κύριο ως εκπρόσωπο του Δήμου Πρέβεζας, τον κ. Νέσσερη δουλέψαμε πολύ και προσπάθησε να ακολουθήσει κατά γράμμα τις οδηγίες μας για να υπάρξει αποτέλεσμα, το οποίο και θα υπάρξει. 
Ο κ. Νέσσερης δεν έλειψε από καμία συνεδρίαση του Συνδέσμου και έχουμε μία αγαστή συνεργασία», ανέφερε ο κ. Δανάς και συμπλήρωσε πως η αναγνώριση αποτελεί απλώς «μία καλή αρχή για τη συνέχεια».
Σύμφωνα με τον κ. Δανά η παρέμβαση της κας Καλογιάννη και της Περιφέρειας Ηπείρου είναι καταλυτική, καθώς με το Master Plan που θα εκπονηθεί για τις ιαματικές πηγές της Ηπείρου, κάθε μία περιοχή θα αντλήσει ένα κομμάτι χρηματοδότησης που της αναλογεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου.
Ο νόμος 3498/2006 για τις ιαματικές πηγές, προβλέπει μία οικονομοτεχνική μελέτη που θα κατατεθεί στο Υπουργείο Τουρισμού και καλό είναι να γίνει άμεσα, σύμφωνα με τον κ. Δανά, ενώ στη συνέχεια μπορεί σιγά-σιγά ο κάθε φορέας να βρει χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε να φτιάξει τις υποδομές του και να αξιοποιήσει σιγά-σιγά το φυσικό του πόρο, μετατρέποντάς τον σε πόλο ανάπτυξης.
«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχουν ώριμες μελέτες. Αν δεν έχεις φτάσει τις μελέτες σου σε φάση ωρίμανσης, όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα», μας τόνισε ο κ. Δανάς.
Στο μεταξύ ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε συνέντευξη του κου Δανά στη «Ναυτεμπορική», όπου αναλύονται οι τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης των πηγών.
atpreveza.gr


Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Θέμα εβδομάδων η αναγνώριση του φυσικού πόρου της Πρέβεζας
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα 9016740682593136441
Σχόλια
item