Ελεύθεροι άνευ όρων οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη Ελεύθεροι άνευ όρων οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ελεύθεροι άνευ όρων οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Ελεύθεροι άνευ όρων οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Ελεύθεροι άνευ όρων αφέθηκαν, μετά την απολογία τους στην 4η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι πέντε νεαροί στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια πορείας αντιεξουσιαστών τη Δευτέρα.

Τα επεισόδια ξέσπασαν ως αντίδραση για τον εμπρησμό του διατηρητέου κτηρίου όπου στεγαζόταν η κατάληψη «Libertatia». Ο εμπρησμός έλαβε χώρα στο περιθώριο του συλλαλητηρίου για το όνομα της ΠΓΔΜ, την Κυριακή.

Σε βάρος των κατηγορούμενων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα του εμπρησμού και επτά πλημμελήματα, μεταξύ των οποίων απείθεια, αντίσταση και φθορά. Η δικογραφία τούς αποδίδει ότι έβαλαν φωτιά σε αστυνομική κλούβα, πράξη την οποία οι ίδιοι αρνήθηκαν.

Όλοι οι κατηγορούμενοι, τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας 22 έως 37 ετών, απολογήθηκαν διά υπομνημάτων, όπου εξήγησαν ότι πήραν μέρος στην αντιφασιστική πορεία που διοργανώθηκε μετά τον εμπρησμό τού υπό κατάληψη νεοκλασικού κτηρίου επί της λεωφόρου Στρατού.

Τελικά η εισαγγελέας γνωμοδοτήσεων και η ανακρίτρια συμφώνησαν να τους αφήσουν ελεύθερους χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, εξέλιξη που έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και συνθήματα από τους δεκάδες αλληλέγγυους που βρέθηκαν από νωρίς στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.
Epirusblog Gr
5 of 5
Ελεύθεροι άνευ όρων οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 4174411769700221286
Σχόλια
item