Γιάννενα: Θλίψη στον ιατρικό κόσμο για τη Βασιλική Μαλάμου-Μήτση… Γιάννενα: Θλίψη στον ιατρικό κόσμο για τη Βασιλική Μαλάμου-Μήτση… | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Θλίψη στον ιατρικό κόσμο για τη Βασιλική Μαλάμου-Μήτση…

Γιάννενα: Θλίψη στον ιατρικό κόσμο για τη Βασιλική Μαλάμου-Μήτση…

Φτωχότεροι είναι από χθες το πρωί ο ιατρικός κόσμος και το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, καθώς έφυγε από τη ζωή, μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο, η διακεκριμένη Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομίας Βασιλική Μαλάμου – Μήτση. 

Η εξόδιος ακολουθία για την εκλιπούσα θα ψαλεί σήμερα, Τετάρτη, ώρα 11 π.μ. στο Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περιβλέπτου, ενώ η ταφή της θα γίνει στο νεκροταφείο της γειτονικής Άρτας.


Τη θλίψη τους για τον θάνατο της Βασιλικής Μαλάμου – Μήτση εξέφρασαν η Ιατρική Σχολή Ιωαννίνων, ο τοπικός Ιατρικός Σύλλογος, στέλεχος του οποίου υπήρξε η εκλιπούσα επί σειρά ετών, η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη αλλά και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος.


Ανακοινώσεις - ψηφίσματα
Σημαίνον μέλος επί σειρά ετών της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων, με αξιόλογο ερευνητικό και ακαδημαϊκό έργο σε όλη την πανεπιστημιακή της πορεία, η Βασιλική Μαλάμου – Μήτση με καταγωγή από τα Άγναντα Τζουμέρκων, υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητή στους συναδέλφους και τους φοιτητές της, στους οποίους ο θάνατός της σκόρπισε θλίψη. 


Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Τμήματος Ιατρικής εκφράζουν την οδύνη τους για τον χαμό της, κάνοντας λόγο για μία «αγαπητή συνάδελφο και εξαίρετη γιατρό και επιστήμονα».

• Ψήφισμα για την εκλιπούσα εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων, τον οποίο εκείνη υπηρέτησε ως μέλος επί μακρά σειρά ετών του Διοικητικού του Συμβουλίου. Στην μνήμη της ο Σύλλογος προσέφερε οικονομική ενίσχυση για τους σκοπούς της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων.


• Σε συλλυπητήρια επιστολή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπλ. Καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη τονίζει πως «η απώλεια για τη μαχόμενη Ιατρική, για το Πανεπιστήμιο, την κοινωνία των Ιωαννίνων, τους συναδέλφους, φοιτητές και φίλους, είναι μεγάλη και επίπονη. 


Η αγαπημένη μας Κική υπήρξε πολύτιμο και δυσεύρετο υπόδειγμα επιστημονικής πληρότητας και επαγγελματισμού, ευαισθησίας, αξιοπρέπειας, προσφοράς και σεμνότητας».

• Ψήφισμα εξέδωσε και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ιωαννίνων «Διώνη», ύστερα από έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. εκφράζοντας την οδύνη του για τον χαμό της Βασιλικής Μαλάμου – Μήτση, η οποία υπήρξε ιδρυτικό μέλος και πρ. πρόεδρος του Ομίλου. 


Ο Σοροπτιμιστικός αποφάσισε στη μνήμη της να προσφέρει χρηματική ενίσχυση στον Σύλλογο Ασθενών με νεοπλασία Ιωαννίνων «Είμαστε Μαζί».

proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Θλίψη στον ιατρικό κόσμο για τη Βασιλική Μαλάμου-Μήτση…
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 1304582473409161980
Σχόλια
item