Γιάννενα: Επιβράβευση μιας μακράς πορείας Γιάννενα: Επιβράβευση μιας μακράς πορείας | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Επιβράβευση μιας μακράς πορείας

Γιάννενα: Επιβράβευση μιας μακράς πορείας
Ως μία ακόμη επιβράβευση της προσπάθειας που ξεκίνησε το 1994, σε πρωτοποριακό επίπεδο για την Ελλάδα, κυρίως όμως ως αναγνώριση της δουλειάς που έχει γίνει όλα τα χρόνια, θεωρείται η επανεκλογή του Στέφανου Τζιμογιάννη στη θέση του προέδρου του Πανελλαδικού Δικτύου Κέντρων Πρόληψης.
Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η Γενική Εκλογοαπολογιστή συνέλευση του Δικτύου στο οποίο μετέχουν 70 και πλέον Κέντρα Πρόληψης σε ολόκληρη τη χώρα και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την επανεκλογή του προέδρου του Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων στα Γιάννενα κ. Τζιμογιάννη στη θέση του προέδρου του Δικτύου.
Το Κέντρο Πρόληψης στα Γιάννενα άλλωστε εκτός από το ότι ήταν το πρώτο Κέντρο Πρόληψης ως Συμβουλευτικός Σταθμός Καταπολέμησης Ναρκωτικών που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα, πριν ακόμη από τον ΟΚΑΝΑ, διέγραψε και το ίδιο εξακολουθεί να κάνει και σήμερα μία σημαντική πορεία στον τομέα της πρόληψης των εξαρτήσεων.
Από την άλλη, η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Δικτύου, επικεντρώθηκε και σε ζητήματα που σχετίζονται με το μέλλον των Κέντρων Πρόληψης σε σχέση με την πρόθεση του υπουργείου Υγείας να καταργήσει τις αστικές εταιρείες και να μεταφέρει το προσωπικό τους στις Υγειονομικές Περιφέρειες και στις Τοπικές Μονάδες Υγείας.
Το Πανελλαδικό Δίκτυο έχει εκφράσει εδώ και καιρό την αντίθεσή του σε αυτό το ενδεχόμενο εκτιμώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπει οριστικό τέλος σε μία επιτυχημένη διαδρομή των Κέντρων Πρόληψης 20 και πλέον ετών.
Το οξύμωρο σε αυτή την ιστορία είναι πάντως το γεγονός ότι ένας αριθμός εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης πιέζει προς την κατεύθυνση αποδοχής και υλοποίησης μίας τέτοιας προοπτικής, ευελπιστώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα κατοχυρώσουν τις εργασιακές τους σχέσεις ως υπάλληλοι της δημόσιας διοίκησης.
Κάτι τέτοιο όμως δεν προκύπτει μέχρι στιγμής τουλάχιστον ούτε ως πρόθεση, πολύ περισσότερο ως απόφαση και δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας.
Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ele.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Επιβράβευση μιας μακράς πορείας
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 2463888876539333612
Σχόλια
item