Γιάννενα: Ανοιχτά τα μουσεία την Κυριακή Γιάννενα: Ανοιχτά τα μουσεία την Κυριακή | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Ανοιχτά τα μουσεία την Κυριακή

Γιάννενα: Ανοιχτά τα μουσεία την Κυριακή
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων υπενθυμίζει ότι την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, στο Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων και στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης, είναι ελεύθερη για το κοινό. 
Εκτός από τις μόνιμες εκθέσεις που στεγάζουν τα Μουσεία, στους χώρους τους συνεχίζονται και οι παρακάτω περιοδικές εκθέσεις:
* Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων:
– «Συναγωνιστής. Έλληνες Εβραίοι στην Εθνική Αντίσταση» (Τρίτη – Κυριακή, 08.00- 15.00. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την 31η  Ιανουαρίου).
– «Γυναίκες ακίν[νίκ]ητες: 17 γλυπτά της Πινακοθήκης στο Μουσείο» (Τρίτη – Κυριακή, 08.00- 15.00. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τον Φεβρουάριο).
* Βυζαντινό Μουσείο Ιωαννίνων (Ιτς Καλέ, Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων):
– «Ανα-γεννήσεις. Το έργο των συντηρητών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων» 
(Τρίτη – Κυριακή, 10.30 – 14.45.  Η έκθεση θα διαρκέσει έως τον Απρίλιο).

Εκδήλωση για τη γυναίκα
Επιπλέον, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων, προσκαλεί στη μουσειακή δράση με τίτλο «Η γυναίκα της ζωής μου», η οποία θα  υλοποιηθεί για τελευταία φορά καθώς η έκθεση αναμένεται να αποσυρθεί. 
Η δράση απευθύνεται σε ενήλικο κοινό και σε οικογένειες (με παιδιά 9 ετών και άνω) και αποτελεί μια συμμετοχική, δημιουργική και ευχάριστη, προσέγγιση στον κόσμο της γυναίκας. 
Ποια στοιχεία αντλούμε για τη γυναίκα της αρχαιότητας από τα αντικείμενά της; Πώς αποτυπώνεται η γυναίκα στη νεοελληνική γλυπτική του 20ου και 21ου αι.; Μέσα από το πρόγραμμα, επιλεγμένες αρχαιότητες της μόνιμης συλλογής του ΑΜΙ και 17 γλυπτά της Δημοτικής Πινακοθήκης συνομιλούν και ζωντανεύουν για να γίνουν «δώρο» σε μία γυναίκα τη δικής μας ζωής.
Ώρα έναρξης 11:30. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη
ele.gr

Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Ανοιχτά τα μουσεία την Κυριακή
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 399998126221152999
Σχόλια
item