Βίκτορ Όρμπαν: «Η Ουγγαρία δεν πρόκειται να δεχθεί Μουσουλμάνους εισβολείς» Βίκτορ Όρμπαν: «Η Ουγγαρία δεν πρόκειται να δεχθεί Μουσουλμάνους εισβολείς» | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Βίκτορ Όρμπαν: «Η Ουγγαρία δεν πρόκειται να δεχθεί Μουσουλμάνους εισβολείς»

Βίκτορ Όρμπαν: «Η Ουγγαρία δεν πρόκειται να δεχθεί Μουσουλμάνους εισβολείς»

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild» ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κατηγορεί την Άνγκελα Μέρκελ για την πολιτική ανοιχτών θυρών. 

Την άρνηση της Ουγγαρία να δεχθεί πρόσφυγες από την Ελλάδα και την Ιταλία υπερασπίστηκε ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Όρμπαν, υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για «Μουσουλμάνους πρόσφυγες», αλλά για «εισβολείς» που απειλούν την πολιτισμική ταυτότητα της Ουγγαρίας. 

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Bild, ο κ. Όρμπαν υποστήριξε ότι οι Σύριοι πολίτες που βρέθηκαν στην Ευρώπη δεν εγκατέλειψαν την χώρα τους λόγω του πολέμου, αλλά αντίθετα το έπραξαν με σκοπό να ζήσουν σε πλουσιότερες χώρες της Ε.Ε.

Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας κατηγορεί ανοιχτά την Γερμανία και την Άνγκελα Μέρκελ για την πολιτική ανοιχτών θυρών προς τους πρόσφυγες. 


«Η διαφορά ανάμεσα στην προσφυγική πολιτική της Γερμανίας και τη Ουγγαρία έγκειται στο γεγονός ότι η Γερμανία ήθελε του πρόσφυγες, ενώ η Ουγγαρία όχι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Όρμπαν.Σύμφωνα με τον ίδιο η Ουγγαρία δεν πρόκειται να δεχθεί κανέναν πρόσφυγα στο πλαίσιο των ποσοστώσεων που έχει συμφωνήσει η Ε.Ε και παρόλο που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκαλέσει την χώρα στο Δικαστήριο της Ε.Ε, ο Βίκτορ Όρμπαν υποστηρίζει ότι ακολουθεί την θέληση του λαού του. 

Η συνέντευξη στην εφημερίδα Bild ακολούθησε την εμφάνιση του κ Όρμπαν στο συνέδριο των Βαβαρών Χριστιανοκοινωνιστών, «αδελφού κόμματος» των Χριστιανοδημοκρατών της  Άνγκελα Μέρκελ, η οποία προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στην Γερμανία. 
Epirusblog Gr
5 of 5
Βίκτορ Όρμπαν: «Η Ουγγαρία δεν πρόκειται να δεχθεί Μουσουλμάνους εισβολείς»
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 3664301328380530840
Σχόλια
item