Άρτα: Όχι σε υδροηλεκτρικό στα Άγναντα

Άρτα: Όχι σε υδροηλεκτρικό στα Άγναντα

Την κάθετη αντίθεση του Δήμου και των κατοίκων της περιοχής στην κατασκευή υδροηλεκτρικού στη θέση  «Σαλτσίρεμα» στην Τ.Κ Αγνάντων, μετέφερε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνος Γαρνέλης κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Αξιολόγησης Περιβαλλοντικών Όρων.
 Σε προηγούμενη συνεδρίαση της ίδιας επιτροπής ο Αντιδήμαρχος Νίκος Σιμόπουλος και η Δημοτική Σύμβουλος Παναγιώτα Αντωνάκη είχαν μεταφέρει τις αρνητικές απόψεις των κατοίκων των Αγνάντων και της ευρύτερης περιοχής σχετικά με την κατασκευή του προαναφερθέντος Υ/Η.
Ο δήμαρχος παρέδωσε στην επιτροπή έγγραφο που είχε συνταχθεί από ειδικό μηχανικό και στο οποίο αποτυπώνονται οι προφανείς σοβαρές ελλείψεις και τα λάθη της συνταχθείσας μελέτης.
Σημειώνεται ότι για το θέμα αυτό έχει γίνει και λαϊκή συνέλευση στην τοπική κοινωνία (για τα Υ/Η γενικότερα) και η γνώμη των κατοίκων ήταν αρνητική.
Επίσης αρνητική ήταν η απόφαση που είχε λάβει και το Δημοτικό Συμβούλιο.  Ο δήμαρχος δηλώνει κάθετα αντίθετος σε τέτοιες δραστηριότητες, υπενθυμίζοντας ότι αποτελεί προεκλογική δέσμευση να μην συναινέσει σε υδροηλεκτρικά έργα.
artabest.net
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Όχι σε υδροηλεκτρικό στα Άγναντα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7216950893863365829
item