Γιάννενα: Μπαίνουν στον ευρωπαϊκό χάρτη

Γιάννενα: Μπαίνουν στον ευρωπαϊκό χάρτη

Τα πρώτα αποτελέσματα της προσπάθειας να γίνουν γνωστές και στο εξωτερικό οι δυνατότητες ανάπτυξης του αεραθλητισμού στην περιοχή των Ιωαννίνων, φάνηκαν στην έκθεση Thermik της Στουτγάρδης, μιας από τις μεγαλύτερες εκθέσεις για το paragliding παγκοσμίως.

Ο γνωστός συγγραφέας με διεθνές κύρος και παλιός πρωταθλητής του αλεξιπτώτου πλαγιάς Burkhard Martens έκανε ειδική αναφορά στα Γιάννενα, με την παρουσίασή του να συγκεντρώνει το έντονο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, όπου ζήτησαν επιπλέον πληροφορίες προκειμένου να έρθουν να πετάξουν στην περιοχή μας. 

O Burkhard Martens είχε επισκεφθεί τα Γιάννενα και την ευρύτερη περιοχή τον Οκτώβριο του 2017, προκειμένου να γνωρίσει την περιοχή και να μαζέψει στοιχεία για το νέο του βιβλίο. 

Η σχολή αλεξιπτώτου πλαγιάς Fly & Fun είχε αναλάβει τότε να τον ξεναγήσει και να του γνωρίσει το νέο πεδίο πτήσεων των Ιωαννίνων. Ο ίδιος έμεινε εντυπωσιασμένος από την φυσική ομορφιά αλλά και τις δυνατότητες της περιοχής όσον αφορά τη δραστηριότητα του αλεξιπτώτου πλαγιάς. 

Τη δυνατότητα να καταστεί η πόλη των Ιωαννίνων ένα διεθνές αεραθλητικό κέντρο, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής πίστας απογείωσης πάνω από του Λιγκιάδες, είχαν τονίσει και γερμανοί αθλητές, οι οποίοι είχαν επίσης προσκληθεί στα Γιάννενα από το αεραθλητικό σωματείο νωρίτερα πέρυσι, δηλώνοντας μάλιστα ενθουσιασμένοι τόσο από την ίδια την πίστα όσο και από το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη. 

Όπως είχαν τονίσει τότε, αντίστοιχες υποδομές σε άλλες χώρες βρίσκονται πολύ μακριά από τον αστικό ιστό με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη δυσκολία μετακινήσεων, διαμονής κτλ.

Παράλληλα, είχαν σταθεί στο γεγονός ότι η πίστα απογείωσης βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο και πάνω από τη λίμνη, καθώς σχολές από όλον τον κόσμο αναζητούν τέτοιες συνθήκες για να εκπαιδεύσουν με ασφάλεια τους μαθητές τους. 

Επίσης, πλεονέκτημα της περιοχής είναι η προσφορά ποικιλίας δραστηριοτήτων, όπως καγιάκ, θαλάσσια αθλήματα, ορειβασία κ.α., που δημιουργούν ένα ελκυστικό πακέτο για τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό και αθλητισμό.

agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Μπαίνουν στον ευρωπαϊκό χάρτη
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 5862371371468231558
item