ΑΝΕΛ: Λέμε όχι στον όρο Μακεδονία ΑΝΕΛ: Λέμε όχι στον όρο Μακεδονία | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

ΑΝΕΛ: Λέμε όχι στον όρο Μακεδονία

ΑΝΕΛ: Λέμε όχι στον όρο Μακεδονία
Τη θέση που έχουν εκφράσει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ υπερασπίστηκε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαντελένα Παπαδοπούλου, εκτοξεύοντας «πυρά» εναντίον των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη στάση που κρατούν στο συγκεκριμένο θέμα. 

«Το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει την πιο ξεκάθαρη θέση απ' όλα τα πολιτικά κόμματα σήμερα για το Σκοπιανό: Λέμε "όχι" στο όνομα "Μακεδονία" ή παράγωγο του ονόματος αυτού για τα Σκόπια» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ σε παρέμβασή της στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, σημειώνοντας ότι η επιχειρηματολογία των ΑΝΕΛ εδράζεται στο ότι «ο όρος "Μακεδονία" δεν είναι κενό γράμμα, δεν είναι μία λέξη χωρίς σημασία. 


Για τους Σκοπιανούς υποδηλώνει μία "ταυτότητα". Εμείς θεωρούμε ότι δεν υπάρχει "μακεδονικό έθνος". Το ίδιο είπε και ο πρωθυπουργός της χώρας, ότι δεν υπάρχει "μακεδονική εθνότητα"».
«Δεν "πετάμε" συνθήματα, όπως το ΠΑΣΟΚ που μετατόπισε τη θέση του μετά το συλλαλητήριο για ψηφοθηρικούς λόγους. 
Πριν το συλλαλητήριο μίλαγε για "σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό", ενώ μετά το συλλαλητήριο μιλά για "σύνθετη ονομασία" σκέτο» τόνισε η κ. Παπαδοπούλου, η οποία κάλεσε τη ΝΔ «να απαντήσει αν αποδέχεται το όνομα "Μακεδονία" για την ονομασία των Σκοπίων, αντί να ετεροπροσδιορίζεται». 
«Από τη ΝΔ κρύβονται και φοβούνται να πάρουν θέση γιατί είναι τριχοτομημένοι: Άλλα λέει η κ. Μπακογιάννη, άλλα λέει ο κ. Κουμουτσάκος, άλλα λέει ο κ. Βορίδης, ενώ ο κ. Μητσοτάκης τηρεί σιγή ιχθύος» πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα τι προσδοκούν οι ΑΝΕΛ από τη διαπραγμάτευση, απάντησε: «Μία λύση, η οποία θα είναι υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων. Περιμένουμε τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, κ. Τσίπρα, με τον ομόλογό του στο Νταβός. 
Αναμένουμε θετικά αποτελέσματα, εμπιστευόμενοι τον υπουργό Εξωτερικών, κ. Κοτζιά, ο οποίος αυτά τα δύο χρόνια έχει επιδείξει θετικά αποτελέσματα, αναπτύσσοντας μία πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. 
Είμαστε σε μία εποχή όπου η Ελλάδα είναι συνομιλητής τόσο με τις ΗΠΑ, όσο και τη Ρωσία, με την Αίγυπτο, το Ισραήλ, ενώ πριν ο κ. Σαμαράς συζητούσε μόνο με τον κ. Σόιμπλε».

Η κ. Παπαδοπούλου επισήμανε ότι ουδείς μπορεί να γνωρίζει το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης και συνπλήρωσε ότι «αν τορπιλιστεί η λύση και είναι ευθύνη των Σκοπίων, να αναλάβουν και την ευθύνη απέναντι στο ΝΑΤΟ και τους διεθνείς οργανισμούς, όπου έχουν την αγωνία να μπουν».

«Ας διατηρήσουμε μία αισιοδοξία ότι μπορεί να έχουμε θετικά αποτελέσματα από τη διαπραγματευτική προσπάθεια υπέρ των εθνικών μας συμφερόντων. 
Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει λύση, αλλά όχι οποιαδήποτε λύση και όχι σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Το όνομα εμπεριέχει τον αλυτρωτισμό. 
Η χρήση του ονόματος από τη γειτονική χώρα υποδηλώνει αλυτρωτισμό. Τι και αν αλλάξουν το Σύνταγμα, τα βιβλία, τους χάρτες, όλα αυτά με τα οποία μεγάλωσαν γενιές των ανθρώπων της γειτονικής χώρας. Το όνομα υποδηλώνει ταυτότητα. 
Αν δεν αποδεχόμαστε ταυτότητα, δεν αποδεχόμαστε και το όνομα» κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ.
Epirusblog Gr
5 of 5
ΑΝΕΛ: Λέμε όχι στον όρο Μακεδονία
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 5860123819324595533
Σχόλια
item