Γιάννενα: Συζήτηση για τη συνταγματική μεταρρύθμιση

Γιάννενα: Συζήτηση για τη συνταγματική μεταρρύθμιση

Με έναν εκ των κορυφαίων συνταγματολόγων της χώρας, τον Νίκο Αλιβιζάτο, συνεχίζει τις εκδηλώσεις του ο Όμιλος Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων.

Ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του πανεπιστημίου Αθηνών θα μιλήσει σε εκδήλωση με θέμα «Η συνταγματική μεταρρύθμιση άλλοτε και σήμερα: Ειλικρινές αίτημα ή πολιτικός ελιγμός;», τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, στις 8.30 το βράδυ, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής». 

Εκτός του Ν. Αλιβιζάτου, στην εκδήλωση θα μιλήσει και η διδάκτορας Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Μαριάννα Χριστοπούλου, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα να τεθούν ερωτήματα και να αναπτυχθεί διάλογος, όπως συμβαίνει σε όλες τις εκδηλώσεις του Ομίλου.

Ανοιχτή πρόσκληση στην εκδήλωση απηύθυνε ο αντιπρόεδρος του Ομίλου Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ενώ, απαντώντας σε σχετικής ερώτηση, τόνισε πως ο Όμιλος δε φιλοδοξεί να έχει εμπλοκή σε διαδικασίες εθνικών ή αυτοδιοικητικών εκλογών, με τα μέλη του, όμως, να διατηρούν την ευχέρεια να δραστηριοποιηθούν σε κόμματα και παρατάξεις. 
Σε ό,τι αφορά την επιλογή των ομιλητών, ο κ. Ελισάφ τόνισε πως δεν προέρχονται μόνο από τον χώρο της κεντροαριστεράς, υπενθυμίζοντας πως στην πρώτη εκδήλωση ομιλητής ήταν ο καθηγητής Δημήτρης Χριστόπουλος, που είχε θέσει υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο καθηγητής της Παντείου Άγγελος Συρίγος ανήκει στον χώρο της κεντροδεξιάς.
agon.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Συζήτηση για τη συνταγματική μεταρρύθμιση
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1531740317139073365
item