Με σοκολατοπόλεμο ξεκίνησε το καρναβάλι της Πάτρας -Θέμα η ανεργία [εικόνες]

Με σοκολατοπόλεμο ξεκίνησε το καρναβάλι της Πάτρας -Θέμα η ανεργία [εικόνες]
Σε ρυθμούς καρναβαλιού μπαίνει από σήμερα η Πάτρα με την τελετή έναρξης της μεγάλης πολιτιστικής γιορτής της πόλης, στέλνοντας ταυτόχρονα μηνύματα αισιοδοξίας, ζωντάνιας και χαράς.
Μεγάλοι πρωταγωνιστές θα είναι και φέτος οι χιλιάδες νέοι και νέες της Πάτρας, μέλη των πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», οι οποίοι με τη φαντασία τους, την ευρηματικότητά τους και την καλλιτεχνική τους διάθεση, καταφέρνουν κάθε χρόνο να αναδεικνύουν τον κορυφαίο πολιτισμικό θεσμό της πόλης.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν σήμερα το μεσημέρι με την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη από καρναβαλιστές, μέλη του Δ.Σ. της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου «Καρναβάλι Πάτρας» και της γνωμοδοτικής επιτροπής.
Η τελετή της παράδοσης του λαβάρου έγινε στο δημαρχείο, υπό τους αποκριάτικους ρυθμούς της δημοτικής μουσικής και με το γλυκό έθιμο του σοκολατοπόλεμου από τους συλλόγους των σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες».
 
Παράλληλα, η χορωδία του συλλόγου των Λευκάδιων Πάτρας «Η Φανερωμένη» έκανε τη δική της ξεχωριστή μουσική παρέμβαση, παρουσιάζοντας καντάδες της Αποκριάς.


Στις 20.30 το βράδυ θα ξεκινήσει στην πλατεία Γεωργίου η τελετή έναρξης του πατρινού καρναβαλιού, την οποία θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή.

Στην συνέχεια, οι φοιτητές της δραματικής σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας θα χαιρετήσουν τον κόσμο με καρναβαλικά τραγούδια.

Μετά το δρώμενο, η παρουσιάστρια της τελετής έναρξης θα καλωσορίσει τον πρόεδρο της κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκο Χρυσοβιτσάνο και στη συνέχεια τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος με την καρναβαλική επισημότητα που αρμόζει στη μεγάλη γιορτή και μέσω σοκολατορίψεων από τους εκπροσώπους των σοκολατοριχτών θα κηρύξει την έναρξη του καρναβαλιού. Κατόπιν θα ακολουθήσει ρίψη πυροτεχνημάτων και συναυλία με το συγκρότημα «Los Cubaneros».

Το υπαίθριο πάρτι και το καρναβαλικό κέφι θα διαρκέσουν μέχρι αργά τη νύχτα με τους ντι τζέι να αναλαμβάνουν τη διασκέδαση στην πλατεία, δίνοντας καρναβαλικό χρώμα στην πρώτη νύχτα του πατρινού καρναβαλιού.

Φέτος, το πατρινό καρναβάλι έχει ως θέμα του την ανεργία, ενώ η καρναβαλική περίοδος θα διαρκέσει χρονικά περίπου ένα μήνα, δηλαδή μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, όποτε θα ολοκληρωθεί με τη μεγάλη παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους και την τελετή λήξης στο παλιό λιμάνι.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
epirusblog.gr
5 of 5
Με σοκολατοπόλεμο ξεκίνησε το καρναβάλι της Πάτρας -Θέμα η ανεργία [εικόνες]
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 1255266588201918086
item