Άρτα: Λύνεται το πρόβλημα ύδρευσης στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη


Άρτα: Λύνεται το πρόβλημα ύδρευσης στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη
Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και πιο συγκεκριμένα από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ο προσωρινός πίνακας αξιολογημένων προτάσεων που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της πρόσκλησης με κωδικό 14.31.34.1. 

Εντάσσεται η πρόταση του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη: Εμπλουτισμός δικτύου ύδρευσης από γεώτρηση Βαθύ Διάσελο έως θέση Μαργαρίτη, προϋπολογισμού 612.196 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).

Λύνεται οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης των οικισμών των ΤΚ: Δημαριού, Κλειδίου, Άνω Πέτρας, Διασέλλου του Δήμου Γ . Καραϊσκάκη και των οικισμών Μαρκινιάδας, Μέγκλας, Ζυγού και Φωτεινού του Δήμου Ν. Σκουφά.

Με το συγκεκριμένο έργο υπολογίζεται ότι για 8 μήνες θα βγαίνουν εκτός λειτουργίας τα αντλιοστάσια στο Δόσιο (τα οποία θα μπαίνουν σε λειτουργία όταν απαιτείται τους καλοκαιρινούς μήνες), εξοικονομώντας χρήματα από την ενεργοβόρα λειτουργία τους και απροβλημάτιστη παροχή νερού προς τις δεξαμενές όλων των οικισμών.

Η ολοκληρωμένη πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Γ. Καραϊσκάκη και υποστηρίχθηκε μετά από άριστη συνεργασία και από τον Δήμο Νικολάου Σκουφά και τη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αξιολογήθηκε θετικά και εντάσσεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. 

Ιδιαίτερο και έκδηλο ήταν το ενδιαφέρον για την θετική αξιολόγηση της πρότασης της Ευγενίας Φωτονιάτα Ειδικής Γραμματέας Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

maxitisartas.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Λύνεται το πρόβλημα ύδρευσης στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2810557712682711474
item