Γιάννενα: Λόγω καιρού δεν τελείωσαν ακόμα τα αντιπλημμυρικά στο Βρυσοχώρι… Γιάννενα: Λόγω καιρού δεν τελείωσαν ακόμα τα αντιπλημμυρικά στο Βρυσοχώρι… | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Λόγω καιρού δεν τελείωσαν ακόμα τα αντιπλημμυρικά στο Βρυσοχώρι…

Γιάννενα: Λόγω καιρού δεν τελείωσαν ακόμα τα αντιπλημμυρικά στο Βρυσοχώρι…

Άμεση μέριμνα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία στο Βρυσοχώρι υπήρξε τόσο από τον Δήμο Ζαγορίου όσο και από την Περιφέρεια Ηπείρου, ωστόσο τα έργα που προγραμματίστηκαν δεν έχουν ολοκληρωθεί, καθώς δεν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

Αυτό επισημαίνει ο Δήμος Ζαγορίου στον «Π.Λ.», απαντώντας σε πρόσφατη επιστολή κατοίκου του Βρυσοχωρίου, ο οποίος ζητούσε παρεμβάσεις για να αντιμετωπιστεί χείμαρρος που απειλεί σπίτια αλλά και το υδραγωγείο του χωριού.


Τι απαντά ο Δήμος
Στην απάντησή του σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Βρυσοχώρι εξαιτίας της κακοκαιρίας, το Γραφείο του Δημάρχου Ζαγορίου αναφέρει τα ακόλουθα:


«Κύριε Διευθυντά,
Σε απάντηση όσων αναφέρονται στην επιστολή του κ. Ιωάννη Κουνάβου, κατοίκου της Τ.Κ Βρυσοχωρίου του Δήμου Ζαγορίου την οποία δημοσιεύσατε στις 3 Ιανουαρίου 2018 στην πρώτη σελίδα της έγκριτης εφημερίδας σας με τίτλο «Χείμαρρος… απειλεί χωριό του Ζαγορίου!» θα θέλαμε να παραθέσουμε τα εξής:


Στο Βρυσοχώρι δημιουργήθηκε, όντως, σοβαρό πρόβλημα από τις έντονες βροχοπτώσεις  το διάστημα 30-11-2017 έως και 03-12-2017, καθώς και στις 28/29-12-2017. Είναι, άλλωστε, μεταξύ των χωριών του Ζαγορίου που επλήγησαν περισσότερο από την κακοκαιρία και συμπεριλαμβάνονται σε αυτά που κηρύχθηκαν σε έκτακτη ανάγκη.  


Ως εκ τούτου, ήταν άμεση η επέμβαση με μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας για να αντιμετωπιστούν ζημιές και προβλήματα, όπως αναφέρεται και στην επιστολή. Στα πλαίσια αυτά και με γνώμονα να δοθεί λύση, δρομολογήθηκε και είναι σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα σειρά έργων στην επίμαχη περιοχή. 


Αφορούν στην αποκατάσταση της κοίτης του χειμάρρου και την σταθεροποίηση των πρανών, ώστε να αποφευχθούν οι ζημιές σε σπίτια από κατολίσθηση. 

Οι καιρικές συνθήκες, τα πολλά νερά  και η λάσπη αυτή την περίοδο δεν ευνοούν την ταχύτερη εκτέλεση των έργων, ωστόσο καταβάλλεται προσπάθεια για να υπάρξει πρόοδος των εργασιών. Αποτελεί, άλλωστε, προτεραιότητα η αντιμετώπιση συνολικά και ριζικά του προβλήματος και μόλις το επιτρέψουν οι εδαφολογικές και καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν και ολοκληρωθούν όλα τα έργα που ανατέθηκαν.


Ως προς τον χωματόδρομο που οδηγεί στο υδραγωγείο, επίσης,  έχει ανατεθεί σε εργολάβο η αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε από τις έντονες βροχοπτώσεις και μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν θα αποκατασταθεί η πρόσβαση. 


Από τα παραπάνω προκύπτει ότι υπήρξε μέριμνα και άμεση παρέμβαση και, τόσο ο Δήμος Ζαγορίου με τα δικά του μέσα, όσο και η Περιφέρεια Ηπείρου με την οικονομική και άλλη συνδρομή, έχουν επιληφθεί από την πρώτη στιγμή του προβλήματος στο Βρυσοχώρι και θα συνεχίσουν μέχρι να δοθεί λύση με τα έργα που έχουν ανατεθεί και με ότι άλλο χρειαστεί».


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Λόγω καιρού δεν τελείωσαν ακόμα τα αντιπλημμυρικά στο Βρυσοχώρι…
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8336219048419313392
Σχόλια
item