Ολος ο πολιτικός κόσμος τίμησε την μνήμη του Γιάννη Κεφαλογιάννη -Συγκίνηση και πηγαδάκια [εικόνες] Ολος ο πολιτικός κόσμος τίμησε την μνήμη του Γιάννη Κεφαλογιάννη -Συγκίνηση και πηγαδάκια [εικόνες] | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ολος ο πολιτικός κόσμος τίμησε την μνήμη του Γιάννη Κεφαλογιάννη -Συγκίνηση και πηγαδάκια [εικόνες]

Ολος ο πολιτικός κόσμος τίμησε την μνήμη του Γιάννη Κεφαλογιάννη -Συγκίνηση και πηγαδάκια [εικόνες]
«Η λογική δεν κάνει ήρωες...», είναι η φράση που συνόδευε και που χρησιμοποιούσε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης κατά τη διάρκεια της ζωής του. Και ήταν όλοι εκεί για να τιμήσουν τη μνήμη του, έξι χρόνια μετά την απουσία του.
Μια εκδήλωση που είχε εκτός από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, τέσσερις ακόμη πρώην προέδρους της ΝΔ εκ των οποίων οι δύο και πρώην πρωθυπουργοί της χώρας (Ευ. Μεϊμαράκης, Γ. Πλακιωτάκης, Αντ. Σαμαράς, Κ. Καραμανλής) ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι από όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής της χώρας, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Ο κ. Παυλόπουλος κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό, σημειώνοντας μάλιστα, πως ο Γιάννης Κεφαλογιάννης κατέγραψε τον μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό βίο, με απευθείας εκλογή από το λαό, καθώς εκλεγόταν από το 1958 μέχρι και το 2004.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος δεν κατάφερε να παραστεί έτσι η ομιλία του και τα όσα είχε να πει για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη μεταδόθηκαν μέσω οθόνης. Εκ μέρους της κυβέρνησης χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ενώ βασικοί ομιλητές ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Στην ακαδημαϊκή του καριέρα εστίασε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Ιατρικής κ. Μελέτιος Αθανάσιος Δημόπουλος.
Οι κ.κ. Σπύρος Λυκούδης, Γιάννης Μπαλάφας, Φώτης Κουβέλης, Μίμης Ανδρουλάκης είναι μόνο μερικοί από εκείνους που παραβρέθηκαν και ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους, ενώ στο Μέγαρο Μουσικής από νωρίς βρισκόταν η πλειοψηφία των βουλευτών και των στελεχών της Κεντροδεξιάς παράταξης, που ο πρώην υπουργός υπηρέτησε επί πολλά συναπτά έτη.
Παράλληλα, μεγάλη ήταν η προσέλευση του ακαδημαϊκού, νομικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, που θέλησαν να τιμήσουν από κοντά την εκδήλωση μνήμης για τη ζωή και το έργο του.
Σημειώνεται, ότι την εκδήλωση διοργάνωσε η Εταιρεία Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού και η οικογένεια Κεφαλογιάννη.
Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη:
Κυριάκος Μητσοτάκης, Αντώνης Σαμαράς και Ολγα Κεφαλογιάννη. Οι δύο άνδρες είχαν ένα σύντομο πηγαδάκι.
 Ο κ. Μεϊμαράκης εκ των βασικών ομιλητών, ο οποίος μίλησε συγκινημένος για τον εκλιπόντα και για τα όσα είχε την τύχη να ζήσει δίπλα του.
Ο πρόεδρος της ΝΔ, με την Ολγα Κεφαλογιάννη.
Σαμαράς, Μητσοτάκης, Καραμανλής, Μεϊμαράκης και στο βάθος... Πλακιωτάκης. Ολοι διατελέσαντες πρόεδροι της ΝΔ.
Βαρδής και Μαριάννα Βαρδινογιάννη μαζί με την κυρία Σαμαρά, στις πρώτες θέσεις.
 Οι τρεις κόρες του πρώην υπουργού της ΝΔ.
 Ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς.
 Ο σκηνοθέτης κ. Σμαραγδής.
 Η οικογένεια Βαρδινογιάννη με τον κ. Παυλόπουλο.
 Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε στις ιδιαίτερες σχέσεις σεβασμού του πατέρα της, κ. Γεννηματά με τον κ. Κεφαλογιάννη.
 Με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος έσπευσε να χαιρετήσει τον πρώην πρωθυπουργό υπό το βλέμμα του Κωστή Χατζηδάκη.
Προκόπης Παυλόπουλος και Κώστας Καραμανλής.
 Οι ομιλητές της εκδήλωσης με την σύζυγο και την κόρη του πρώην υπουργού.
Η φράση που συνόδευε τον Γιάννη Κεφαλογιάννη.
Πηγή Φωτο: intimenews, eurokinissi

Epirusblog Gr
5 of 5
Ολος ο πολιτικός κόσμος τίμησε την μνήμη του Γιάννη Κεφαλογιάννη -Συγκίνηση και πηγαδάκια [εικόνες]
Epirusblog Gr
5 of 5
κοινωνία 3504425929979576879
Σχόλια
item