Πρέβεζα: Συλλήψεις στο Άκτιο για ρευματοκλοπή Πρέβεζα: Συλλήψεις στο Άκτιο για ρευματοκλοπή | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Συλλήψεις στο Άκτιο για ρευματοκλοπή

Πρέβεζα: Συλλήψεις στο Άκτιο για ρευματοκλοπή

Δύο άτομα ένας άνδρας και γυναίκα 64 και 24 ετών αντίστοιχα συνελήφθησαν χθες το πρωί στο Άκτιο από αστυνομικούς διότι σε ελέγχους που διενεργήθηκαν από συνεργείο της ΔΕΗΔΔΕ διαπιστώθηκε ότι ρευματοδοτούσαν παράνομα τις κατοικίες τους μέσω της αποκοπής καλωδίου δημοτικού φωτισμού.

Οι ρευματοκλοπές τα τελευταία χρόνια (και κυρίως μετά το 2011) έχουν τετραπλασιαστεί .Ο ΔΕΔΔΗΕ αποδίδει την έξαρση των ρευματοκλοπών στην παρατεταμένη οικονομική κρίση και στην ανεπάρκεια, μέχρι πρότινος του θεσμικού πλαισίου αντιμετώπισης του προβλήματος. 


Σημειώνει εξάλλου ότι με βάση τα επίσημα στοιχεία το κόστος της κλαπείσας ενέργειας, υπολογίζεται σε περίπου 80 εκ. ευρώ ετησίως.

Σημειώνεται ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας προσανατολίζεται από το 2019 στην εφαρμογή κινήτρων για ένταση των ελέγχων για τις ρευματοκλοπές, συνδέοντας τα έσοδα του Διαχειριστή (τα οποία ορίζονται από την Αρχή) με τις επιδόσεις στον περιορισμό του φαινομένου.
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Συλλήψεις στο Άκτιο για ρευματοκλοπή
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 8483962076350771644
Σχόλια
item