Γιάννενα: ΕΦΟΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Το υψηλό τεκμήριο αυξάνει την… κατάθεση πινακίδων

Γιάννενα: ΕΦΟΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Το υψηλό τεκμήριο αυξάνει την… κατάθεση πινακίδων
Τη χρονιά που πέρασε 3.500 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων κατέθεσαν τις πινακίδες των οχημάτων τους στη ΔΟΥ Ιωαννίνων.
Συνεχώς αυξανόμενος φαίνεται πως είναι τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των ιδιοκτητών αυτοκινήτων, που καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, προκειμένου να «γλυτώσουν» περισσότερα φορολογικά βάρη.
Όπως είχε συμβεί το 2016, έτσι και το 2017, ο αριθμός των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που κατέθεσαν πινακίδες ήταν κατά πολύ μεγαλύτερος σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Συγκεκριμένα το 2017, κατέθεσαν πινακίδες, 3.500 ιδιοκτήτες οχημάτων, αριθμός μεγαλύτερος
κατά 1.000 περίπου οχήματα σε σχέση με το 2016. όμως παρατηρείται μία σημαντική διαφοροποίηση.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις της χθες στο Ioannina TV, η διευθύντρια της ΔΟΥ Ιωαννίνων, Λίνα Μπούσιου – Μπουρατζή η πλειοψηφία των οχημάτων είναι μεγάλου κυβισμού και ο προφανής λόγος είναι η αδυναμία συντήρησης εξαιτίας του μεγάλου τεκμηρίου.
Παρόλα αυτά οι ιδιοκτήτες και αυτών των οχημάτων όπως αποδείχθηκε και το προηγούμενο έτος έχουν τη δυνατότητα τμηματικής επαναφοράς τους στην κυκλοφορία, το ελάχιστο όμως 16 ημέρες το μήνα, καταβάλλοντας αφενός τα τέλη κυκλοφορίας και αφετέρου στο τέλος του έτους θα υπολογίζεται ένα μικρότερο τεκμήριο.
Φορολογούμενοι και υποχρεώσεις
Από την άλλη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι Γιαννιώτες φορολογούμενοι, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις δε διαφοροποιούνται σε σχέση με τους άλλους Έλληνες φορολογούμενους, προσπαθώντας να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος.
Γεγονός αναντίρρητο ωστόσο είναι ότι οι δυσκολίες αφορούν ολοένα και περισσότερους ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που δεν είναι εύκολο να τακτοποιηθούν.
Μισθωτοί και συνταξιούχοι, πολλοί εκ των οποίων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το ελληνικό δημόσιο δεν μπορούν να ενταχθούν στην πρόσφατη ρύθμιση οφειλών για χρέη από 20.000 – 50.000 ευρώ που ισχύει μόνο για τις επιχειρήσεις.
«Είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο να έρχονται στη ΔΟΥ δεκάδες συμπολίτες μας ρωτώντας εάν υπάρχει η δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών τους μέσω κάποιας ρύθμισης. Ίσως είναι ένα θέμα που πρέπει να το εξετάσει το υπουργείο για να μπορέσουν οι πολίτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους», σημείωσε η κα. Μπούσιου.
anex.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: ΕΦΟΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Το υψηλό τεκμήριο αυξάνει την… κατάθεση πινακίδων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3591933154936033976
item