Ήπειρος: Τεράστιες οι ελλείψεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ηπείρου

Ήπειρος: Τεράστιες οι ελλείψεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ηπείρου

Σε έμμεση υπολειτουργία οδηγήθηκαν τα Δημόσια Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), τα οποία εδώ και αρκετά χρόνια αποτελούσαν μια ξεχωριστή και ρηξικέλευθη δομή με πλούσια προσφορά στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην ευρύτερη κοινωνία γενικότερα.

Γι’ αυτή την απαξίωση οι αιρετοί των Ανώτερων Περιφερειακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου (Φιλ. Ευαγγέλου, Δημ. Μπουκομάνης και Κων. Μπόζιος) κατηγορούν την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία όπως τονίζουν σε χθεσινή ανακοίνωσή τους «είναι ξεκάθαρο ότι δεν ασχολείται με σοβαρό και ουσιαστικό τρόπο για τη στελέχωση και τη λειτουργία τους. 


Τα Κ.Π.Ε. οδηγήθηκαν σε έμμεση υπολειτουργία μέσα από τη μείωση των δαπανών λειτουργίας,  την κατάργηση των ελάχιστων χρημάτων που δίνονταν από τον προϋπολογισμό, τις εκκρεμείς απλήρωτες δαπάνες και το βασικότερο από την περικοπή που έγινε στο προσωπικό».

Και παραθέτουν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι έπρεπε εδώ και 2,5 χρόνια να είχε εκδοθεί προκήρυξη από το Υπουργείο Παιδείας για την επιλογή εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τις Παιδαγωγικές Ομάδες των ΚΠΕ και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία διαδικασία!


Υπολειτουργούν
Όπως καταγγέλλουν βρισκόμαστε ήδη στα μισά της σχολικής χρονιάς και τα περισσότερα Κ.Π.Ε. υπολειτουργούν. 


Πιο συγκεκριμένα, το ΚΠΕ Φιλιππιάδας που ως συντονιστικό των ΚΠΕ όλης της Ηπείρου έπρεπε να είναι στελεχωμένο με 6 εκπαιδευτικούς, δυστυχώς σήμερα υπάρχει μόνο ένας εκπαιδευτικός με αποτέλεσμα ουσιαστικά να έχει κλείσει (δεν μπορεί να δεχθεί εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων)! 

Το ίδιο συμβαίνει και στο ΚΠΕ Πραμάντων που ενώ έπρεπε να υπάρχουν πέντε εκπαιδευτικοί ως μέλη της παιδαγωγικής ομάδας, σήμερα υπάρχουν μόνο δυο και μάλιστα ο ένας αποσπάστηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες!

Κωλυσιεργεί και η Περιφ. Διεύθυνση 
Στην ανακοίνωσή τους οι αιρετοί των δυο περιφερειακών συμβουλίων «τα βάζουν» και και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, αφού όπως αναφέρουν «για 2,5 χρόνια παρά τις πιέσεις και ερωτήσεις που γίνονταν από τους αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ και τον αιρετό ΑΠΥΣΔΕ για την αναπλήρωση των κενών, δεν έγινε καμία ουσιαστική διαδικασία για τη στελέχωσή τους. Αντίθετα, υπήρχε εμπαιγμός και αδικαιολόγητη κωλυσιεργία».


Καταλήγοντας, απαιτούν την άμεση κάλυψη των κενών στα ΚΠΕ έτσι ώστε να μη χαθεί η σημαντική προσφορά τους για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς προς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τις τοπικές κοινωνίες.


proinoslogos.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Ήπειρος: Τεράστιες οι ελλείψεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ηπείρου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6546154195032734616
item