Πρέβεζα: Ορκίστηκαν οι πρώτοι απόφοιτοι του Μεταπτυχιακού του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πρέβεζα: Ορκίστηκαν οι πρώτοι απόφοιτοι του Μεταπτυχιακού του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πρέβεζα: Ορκίστηκαν οι πρώτοι απόφοιτοι του Μεταπτυχιακού του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής

Πρέβεζα: Ορκίστηκαν οι πρώτοι απόφοιτοι του Μεταπτυχιακού του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ηπείρου στην Πρέβεζα, η ορκωμοσία των πρώτων αποφοίτων του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής.
IMG 2847
58 φοιτητές παρέλαβαν τα πτυχία τους παρουσία συγγενών, φίλων και εκπροσώπων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και από τις τοπικές αρχές, ενώ στο χαιρετισμό του ο διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος κ. Χάρης Ναξάκης υπογράμμισε το υψηλό επίπεδο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος αλλά και την αξία που έχει στην αγορά εργασίας.
IMG 2819
Ο κ. Ναξάκης σημείωσε πως το Τμήμα έχει υψηλή ακαδημαϊκή επάρκεια και για αυτό είναι υπό ένταξη στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ως τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πρόσθεσε πως αυτή η εξέλιξη της πανεπιστημοποίησης Ιδρυμάτων που έχουν την επαρκεια θα πρέπει να προχωρήσει.
"Είναι πολυτέλεια για τη χώρα να υπάρχουν 39 Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, είναι πολλά. Θα πρέπει να υπάρξει μια συνένωση δυνάμεων έτσι ώστε αυτή η συνένωση να επιτρέψει συνέργειες μεταξύ των Τμημάτων, να επιτρέψει ακαδημαϊκή όσμωση μεταξύ των Τμημάτων και άρα να έχουμε πιο αποτελεσματικά Πανεπιστήμια. 
Άρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση η ένταξη των Τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου που είναι σε υψηλό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και θα ήταν καλό αυτό να γίνει στον ευρύτερο χάρτη της χώρας" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ναξάκης, σημειώνοντας πως το Μεταπτυχιακό Τμήμα που βρίσκεται στην Πρέβεζα κάνει προσπάθειες να συνδεθεί με την τοπική κοινωνία και για αυτό έχει πάρει διάφορες πρωτοβουλίες προκειμένου να μετατραπεί σε έναν ακαδημαϊκό πυλώνα της ευρύτερης περιοχής.
"Σε αυτή την κατεύθυνση έχουμε προτείνει να δημιουργηθούν 2 επαγγελματικές σχολές διετούς φοίτησης υπό την εποπτεία του Ιδρύματος στην Πρέβεζα που θα δίνουν πτυχίο επιπέδου 5 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια Σχολή Αγροτουρισμού και μια Σχολή Θαλασσίων Τουριστικών Δραστηριοτήτων. Επίσης είμαστε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Παιδείας για να εγκαταστήσουμε στο Ίδρυμα το Σχολείο 2ης Ευκαιρίας, το οποίο δεν υπάρχει στην Πρέβεζα. 
Είμαστε σε συνεννόηση με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης έτσι ώστε η επιμόρφωση των δημοσίων υπαλλήλων να γίνεται μια φορά στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος και τέταρτον, έχουμε προτείνει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο βαθμό που θα περπατήσει η πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ αυτό θα γίνει πράξη, τα θερινά σχολεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τα προγράμματα erasmus να πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος" κατέληξε ο κ. Ναξάκης, ενώ ο αντιπρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Κώστας Καραμάνης συνεχάρη τους πρώτους αποφοίτους εμφανώς συγκινημένος σημειώνοντας πως η σημερινή ορκωμοσία είναι αποτέλεσμα μιας επίπονης προσπάθειας να ιδρυθεί το συγκεκριμένο τμήμα.
IMG 2829
"Η ίδρυση και η λειτουργία του Μεταπτυχιακού Τμήματος ήρθε να καλύψει μια κοινωνική ανάγκη, ήρθε να καλύψει ένα κενό που υπήρχε στις μεταπτυχιακές σπουδές στην ευρύτερη περιοχή" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμάνης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο πατέρας Αγαθάγγελος ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Γιολδάσης και εκ μέρους των φοιτητών η κα Κονταξη.
IMG 2871
IMG 2894
IMG 2962
atpreveza.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ορκίστηκαν οι πρώτοι απόφοιτοι του Μεταπτυχιακού του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής
Epirusblog Gr
5 of 5
Πρεβεζα 5025400906326598623
Σχόλια
item