Συστάσεις... Τραμπ στον Ερντογάν για την Αφρίν Συστάσεις... Τραμπ στον Ερντογάν για την Αφρίν | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Συστάσεις... Τραμπ στον Ερντογάν για την Αφρίν

Συστάσεις... Τραμπ στον Ερντογάν για την Αφρίν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προέτρεψε τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να περιορίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Αφρίν της Συρίας εναντίον των κούρδων πολιτοφυλάκων, συμμάχων της Ουάσιγκτον. 

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης, ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος «προέτρεψε την Τουρκία να προχωρήσει σε αποκλιμάκωση, να περιορίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της και να αποφύγει το ενδεχόμενο να υπάρξουν θύματα από τον άμαχο πληθυσμό και να αυξηθεί ο αριθμός των εκτοπισμένων ανθρώπων και προσφύγων». 

Επιπλέον, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ζήτησε να αποφευχθεί «κάθε ενέργεια που θα ενείχε τον κίνδυνο να προκληθεί σύγκρουση μεταξύ των τουρκικών και των αμερικανικών δυνάμεων». 


«Θέτει σε κίνδυνο τους κοινούς μας στόχους»

«Ο πρόεδρος Τραμπ επισήμανε την ανησυχία ότι η κλιμακούμενη βία στην Αφρίν της Συρίας θέτει τον κίνδυνο υπονόμευσης των κοινών μας στόχων στη Συρία» τονίζεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν να δίνουν όπλα στους κούρδους πολιτοφύλακες YPG, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Ερντογάν. 

Η επιχείρηση, που ξεκίνησε το Σαββατοκύριακο, στοχεύει στην «εκδίωξη των τρομοκρατικών στοιχείων» από την Αφρίν υπέρ της εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας και διεξάγεται στη βάση του διεθνούς δικαίου, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας. 
Epirusblog Gr
5 of 5
Συστάσεις... Τραμπ στον Ερντογάν για την Αφρίν
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 5462325182730541849
Σχόλια
item