Ρουχανί: Δεν μπορούμε να επιβάλουμε στη νέα γενιά να ζήσει σαν κι εμάς Ρουχανί: Δεν μπορούμε να επιβάλουμε στη νέα γενιά να ζήσει σαν κι εμάς | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ρουχανί: Δεν μπορούμε να επιβάλουμε στη νέα γενιά να ζήσει σαν κι εμάς

Ρουχανί: Δεν μπορούμε να επιβάλουμε στη νέα γενιά να ζήσει σαν κι εμάς

Μήνυμα στους σκληροπυρηνικούς του Ιράν έστειλε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της χώρας Χασάν Ρουχανί στον απόηχο των αντικυβερνητικών ταραχών με δεκάδες νεκρούς. «Δεν μπορούμε να επιβάλουμε στη νέα γενιά να ζήσει όπως ζήσαμε εμείς» σημείωσε. 

«Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα είναι το χάσμα μεταξύ αξιωματούχων και της νέας γενιάς» ανέφερε σε ομιλία του σε κρατικούς αξιωματούχους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της προεδρίας.

«Ο τρόπος σκέψης μας είναι διαφορετικός από τον τρόπο σκέψης τους: η άποψή τους για τον κόσμο και τη ζωή είναι διαφορετική από την άποψή μας. Θέλουμε η γενιά των εγγονών μας να ζήσει όπως ζήσαμε εμείς, αλλά δεν μπορούμε τους να το επιβάλουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Αν και πολλά από τα συνθήματα στράφηκαν εναντίον του ισλαμικού συστήματος εξουσίας στο σύνολό του, συνθήματα όπως «θάνατος στον Ρουχάνι» έδειξαν ότι πολλοί πολίτες έχασαν την πίστη στην υπόσχεσή του για σταδιακή μεταρρύθμιση.

Η αποτυχία του ιρανού προέδρου να διορίσει γυναίκες στο υπουργικό του συμβούλιο ή να σημειώσει πρόοδο στην απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων έχει προκαλέσει απογοήτευση σε πολλούς πρώην οπαδούς του. 

Ο Ρουχανί είπε ακόμα ότι οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν στο διαδίκτυο, εν μέσω των ταραχών, συμπεριλαμβανομένης της δημοφιλούς εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης Telegram δεν πρέπει να είναι «απεριόριστες».

«Λέγοντας ότι τα παράπονα του πληθυσμού περιορίζονται στα οικονομικά ζητήματα είναι μια προσβολή και θα μας στείλει σε λάθος μονοπάτι» δήλωσε. 
Epirusblog Gr
5 of 5
Ρουχανί: Δεν μπορούμε να επιβάλουμε στη νέα γενιά να ζήσει σαν κι εμάς
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 2807945919624966339
Σχόλια
item