Γιάννενα: Οι συμπαραγωγές του Δημοτικού Θεάτρου Ιωαννίνων πάνω σε Καζαντζάκη και Τ. Έλιοτ Κύριο Γιάννενα: Οι συμπαραγωγές του Δημοτικού Θεάτρου Ιωαννίνων πάνω σε Καζαντζάκη και Τ. Έλιοτ Κύριο | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: Οι συμπαραγωγές του Δημοτικού Θεάτρου Ιωαννίνων πάνω σε Καζαντζάκη και Τ. Έλιοτ Κύριο

Γιάννενα: Οι συμπαραγωγές του Δημοτικού Θεάτρου Ιωαννίνων πάνω σε Καζαντζάκη και Τ. Έλιοτ Κύριο
Πλούσιο το πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων Ιανουάριο και Φεβρουάριο:
- Η Πειραματική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ, ανεβάζει φέτος το έργο «Προσομοίωσεις» του Δημήτρη Βαρτζιώτη. Πρόκειται για μια παράσταση σε σύλληψη, σκηνοθεσία και χορογραφία της Όλγας Ζήση.
Το έργο πραγματεύεται την ιστορία της σχέσης ενός ερευνητή με έναν νοήμονα υπολογιστή. 
Ο ερευνητής είναι πλέον μεσήλικας [αεροναυπηγός στην ειδικότητά του] και διηγείται την ιστορία αυτής της σχέσης με τον καθηγητή του πάνω σε θεμελιώδεις αρχές της έρευνας του, μέσα σ’ ένα εργαστήριο όπου ουσιαστικά ζει και το οποίο συνδυάζει το παλιό παρωχημένο εργαστήριο της ηρωικής περιόδου της τεχνολογίας και της επιστήμης μεταξύ των δεκαετιών ‘30 – ‘70, αλλά και των σύγχρονων εργαστηρίων. 
Οι παραστάσεις θα δοθούν στο θέατρο «Καμπέρειο» από 26 Ιανουαρίου και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
- Η Νεανική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ ανεβάζει φέτος το έργο «Φτάσε όπου δεν μπορείς» βασισμένο σε κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη. Είναι μια συμπαραγωγή του δικτύου ΔΗΠΕΘΕ της Εγνατίας Οδού. Σύλληψη – Δραματουργία – Σκηνοθεσία: Χριστίνα Χατζηβασιλείου. 
Η παράσταση είναι βασισμένη σε κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη και εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού για το «έτος Καζαντζάκη», όπως ανακηρύχθηκε το 2017 από το Υπουργείο Πολιτισμού. 
Οι θεατές έρχονται σε επαφή με το έργο του μεγάλου λογοτέχνη, τις σπουδαίες ιδέες που πραγματεύεται, τις μοναδικές αθησαύριστες λέξεις του, τις μεγάλης πνοής φράσεις του. Βασικός άξονας της παράστασης είναι η αναζήτηση σχέσεων ανάμεσα στη ζωή και το έργο του αλλά και η αέναη αναζήτηση της ελευθερίας.
Από 15 Ιανουαρίου έως 15 Μαρτίου, πρωινά κατόπιν συνεννόησης με τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και κάθε Τετάρτη βράδυ για το κοινό.
- Στο πλαίσιο των Θεατρικών Παραγωγών – Συμπαραγωγών, ανεβαίνει η παράσταση«Ένας άνθρωπος επιστρέφει στην πατρίδα του πιστεύοντας ότι θα τον σκοτώσουν και τον σκοτώνουν». (φωτογραφία) πάνω στο έργο του Τόμας Έλιοτ «Φονικό στην Εκκλησιά», μια συμπαραγωγή με το «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν» και το «Λυκόφως» του Γ. Λυκιαρδόπουλου. 
Μετάφραση: Γιώργος Σεφέρης, Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη. Ερμηνεύουν Ρούλα Πατεράκη και Γιώργος Νανούρης . 
Οι παραστάσεις στο θέατρο «Καμπέρειο» θα δοθούν στις 22 και 23 Ιανουαρίου.
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: Οι συμπαραγωγές του Δημοτικού Θεάτρου Ιωαννίνων πάνω σε Καζαντζάκη και Τ. Έλιοτ Κύριο
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 7799618990415307135
Σχόλια
item