Θεσπρωτία: Ιερόσυλος Μονής των Φιλιατών στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. μετά από 5 χρόνια! Θεσπρωτία: Ιερόσυλος Μονής των Φιλιατών στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. μετά από 5 χρόνια! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Θεσπρωτία: Ιερόσυλος Μονής των Φιλιατών στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. μετά από 5 χρόνια!

Θεσπρωτία: Ιερόσυλος Μονής των Φιλιατών στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. μετά από 5 χρόνια!

Αφημένα στην τύχη τους είναι τα ακριτικά μοναστήρια και οι Ναοί της Ηπείρου, που συχνά βρίσκονται στο στόχαστρο ιερόσυλων, Ελλήνων και Αλβανών. 

Η ερήμωση της υπαίθρου, σε συνδυασμό με την ελλιπή αστυνόμευση, κάνουν πολύ πιο εύκολη την δουλειά των επιδρομέων, οι οποίοι βάζοντας στο μάτι τον θρησκευτικό θησαυρό της περιοχής, έχουν γίνει «ο φόβος και ο τρόμος» για τους λιγοστούς κατοίκους στα ακριτικά χωριά. 


Οι προσπάθειες εντοπισμού των ιερόσυλων από τις Αρχές, όσα χρόνια κι αν περάσουν, δεν σταματούν και παρόλο που όταν πρόκειται για αλλοδαπούς πολύ δύσκολα εντοπίζονται (την ίδια ώρα μπορεί να περάσουν στο αλβανικό έδαφος και να χαθούν τα ίχνη τους), κάποιες φορές… καρποφορούν. 


Αυτό συνέβη και στην περίπτωση εξιχνίασης διάρρηξης - κλοπής από κελί Ιεράς Μονής στο Βαβούρι Φιλιατών Θεσπρωτίας. Μια υπόθεση που έλαβε χώρα το 2013, με τον δράστη να ταυτοποιείται πέντε χρόνια μετά!

Πρόκειται για έναν 46χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, διότι από την έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη – κλοπή που έγινε την 3/4-02-2013 από κελί της Ιεράς Μονής Αγίου Αθανασίου, στο Βαβούρι Φιλιατών Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρέθηκε ένα ιερό ευαγγέλιο, δύο δισκοπότηρα και ένας σταυρός αγιασμού.


Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Ιερόσυλος Μονής των Φιλιατών στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. μετά από 5 χρόνια!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 5824471362095566913
Σχόλια
item