Γιάννενα: 55 εργαζόμενοι απέδωσαν στο Δήμο Ιωαννιτών έργα 2,3 εκ. ευρώ! Γιάννενα: 55 εργαζόμενοι απέδωσαν στο Δήμο Ιωαννιτών έργα 2,3 εκ. ευρώ! | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: 55 εργαζόμενοι απέδωσαν στο Δήμο Ιωαννιτών έργα 2,3 εκ. ευρώ!

Γιάννενα: 55 εργαζόμενοι απέδωσαν στο Δήμο Ιωαννιτών έργα 2,3 εκ. ευρώ!

Πολύ σημαντική αποδείχθηκε η συμβολή των εργαζομένων με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στο Δήμο Ιωαννιτών, αφού και κάποιες χρήσιμες παρεμβάσεις έγιναν σε διάφορες περιοχές και εξοικονομήθηκε ένα μεγάλο ποσό, ύψους 2,3 εκατ. ευρώ! 

Αυτό ουσιαστικά ήταν το συμπέρασμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Νάστος, ο οποίος μάλιστα ευχαρίστησε δημόσια τους 55 εργαζόμενους στην κοινωφελή εργασία, που συνεργάστηκαν με το εργοτάξιο του Δήμου. 


Και πώς να μην το κάνει, όταν το εν λόγω πρόγραμμα φαίνεται πως… ξελασπώνει την Δημοτική Αρχή στον τομέα των μικρών παρεμβάσεων για μια πιο ανθρώπινη καθημερινότητα στην πόλη. 

Και μπορεί οι εργαζόμενοι αυτοί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με λίγα χρήματα (πρόκειται για τα γνωστά προγράμματα «ασπιρίνη» κατά της ανεργίας), εξοικονομώντας ποσά στον Δήμο, ωστόσο, με αφορμή την συνέντευξη, πολλοί σχολίαζαν χθες ότι καλά θα κάνουν και οι μόνιμοι εργαζόμενοι να τους μιμηθούν!

Και στο νέο πρόγραμμα!
Όπως ανακοίνωσε ο Δημ. Νάστος όλες οι παρεμβάσεις θα κόστιζαν περίπου 3,2 εκατ. ευρώ, ενώ τελικά η δαπάνη του Δήμου ανήλθε στα 859.318 ευρώ.


Παράλληλα, ο εντεταλμένος Δημοτ. Σύμβουλος κάλεσε την Κυβέρνηση να προκηρύξει ξανά θέσεις κοινωφελούς εργασίας και για το Δήμο Ιωαννιτών. 


«Με λυπεί που η Κυβέρνηση δεν έχει εντάξει το Δήμο μας στην κοινωφελή εργασία, δημιουργώντας έτσι ένα μεγάλο ερωτηματικό για την απόφασή της αυτή. Αυτοί οι άνθρωποι προσέφεραν πάρα πολλά με χαμηλό κόστος για το Δήμο. 

Ελπίζουμε έστω και τώρα ο Δήμος Ιωαννιτών να συμπεριληφθεί στο νέο πρόγραμμα όποτε αυτό ξεκινήσει για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απολογισμό παρεμβάσεων
Ο κ. Νάστος προχώρησε σε έναν απολογισμό των παρεμβάσεων που έγιναν μέσω του εργοταξίου και της κοινωφελούς εργασίας σε πολλές περιοχές του Δήμου και αφορούσαν, μεταξύ άλλων, εργασίες οδοποιίας, συντήρησης κτιριακών υποδομών, ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, καθώς και του δικτύου αποχέτευσης.


«Μιλάμε για ένα τεράστιο έργο που αφορά σε πλακοστρώσεις, λιθοστρώσεις, έργα τοιχοποιίας, συντηρήσεις εγκαταστάσεων, πεζοδρομίων, πλατειών καθώς κι άλλες παρεμβάσεις με βάση μια καταγραφή των προβλημάτων που υπήρχαν σε διάφορες περιοχές του Δήμου, κυρίως σε αυτές με μεγάλη επισκεψιμότητα», είπε ο κ. Νάστος παραθέτοντας αναλυτικά τη λίστα με τις παρεμβάσεις και το κόστος αυτών.


proinoslogos.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: 55 εργαζόμενοι απέδωσαν στο Δήμο Ιωαννιτών έργα 2,3 εκ. ευρώ!
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 9145675282485250681
Σχόλια
item