Το φλουρί σε πλειστηριασμούς και ιδιωτικοποιήσεις για τη δόση των 5 δισ. ευρω

Το φλουρί σε πλειστηριασμούς και ιδιωτικοποιήσεις για τη δόση των 5 δισ. ευρω

Πίεση από τον Τσακαλώτο στους υπουργούς για τα προαπαιτούμενα, προβληματισμένος ο Χουλιαράκης από τις ενδοκυβερνητικές πιέσεις για παροχές.

Η «καλή χρονιά» για την κυβέρνηση περνάει από τη διαχείριση της ωρολογιακής βόμβας των πλειστηριασμών τις πρώτες ημέρες του νέου έτους, ένα θέμα που μαζί με τη ΔΕH και δευτερευόντως το «Ελληνικό» θα κρίνουν την έγκριση της δόσης των 5 δισ. ευρώ από το Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος πιέζει τους συναρμόδιους υπουργούς να κλείσουν τα δικά τους προαπαιτούμενα και να ετοιμάσουν τα κείμενα για το πολυνομοσχέδιο που τελικά θα είναι ένα και μοναδικό, θα κατατεθεί στη Βουλή την δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου (πιθανόν στος 8 του μήνα) και θα περιλαμβάνει δεκάδες προαπαιτούμενα.

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης δεν κρύβει τον προβληματισμό του για τις πιέσεις που δέχεται για διεύρυνση των κρατικών δαπανών από συναδέλφους του, τις οποίες απορρίπτει, καθώς εκτιμά ότι κάθε απόκλιση απειλεί το στόχο της κυβέρνησης για την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018. 

Ο κ. Χουλιαράκης θα εκπροσωπήσει την ελληνική πλευρά στο Euro Working Group της 11ης Ιανουαρίου και η κυβέρνηση θέλει να έχει καταθέσει ως τότε το πολυνομοσχέδιο για να δώσει ένα μήνυμα τήρησης των δεσμεύσεων προς τους Ευρωπαίους εταίρους. 


H ανηφόρα το νέο έτος είναι μεγάλη καθώς πέρα από τα 110 προαπαιτούμενα που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί ως τις 22 Ιανουαρίου ακολουθούν άλλα 82 ως τον προσεχή Μάιο.

newmoney.gr
epirusblog.gr
5 of 5
Το φλουρί σε πλειστηριασμούς και ιδιωτικοποιήσεις για τη δόση των 5 δισ. ευρω
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 246046473369302820
item