Γιάννενα: ΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ - Με «αστερίσκους» η λειτουργία του 4ου κτιρίου του ΠΠΓΝΙ Γιάννενα: ΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ - Με «αστερίσκους» η λειτουργία του 4ου κτιρίου του ΠΠΓΝΙ | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Γιάννενα: ΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ - Με «αστερίσκους» η λειτουργία του 4ου κτιρίου του ΠΠΓΝΙΓιάννενα: ΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ - Με «αστερίσκους» η λειτουργία του 4ου κτιρίου του ΠΠΓΝΙ
Τις ενστάσεις της, αναφορικά με τη λειτουργία του 4ου κτιρίου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και τη μεταφορά κλινικών, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Ηπείρου. 
Σύμφωνα με την ΕΙΝΗ, η οποία παίρνει επίσημα θέση για την ένταξη του 4ου κτιρίου στις λειτουργίες του νοσοκομείου, είναι λογική η μεταφορά της Οφθαλμολογικής στο νέο κτίριο, καθώς θα φέρει αποσυμφόρηση για να λειτουργήσει η Αιματολογική Κλινική με τις ελάχιστες προϋποθέσεις προσωπικού. 
Ωστόσο η ΕΙΝΗ, αναφέρει πως σε ότι αφορά την ανάπτυξη/επέκταση παλιών κλινικών (Γαστρεντερολογική, Ενδοκρινολογική, Πνευμονολογική) στα παλιά κτίρια «προκαλεί εντύπωση ότι ο σχεδιασμός ανάπτυξής τους γίνεται χωρίς να είναι εξασφαλισμένο το επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία τους και δείχνει μια εσπευσμένη προσπάθεια της διοίκησης για δημιουργία απαραίτητων Κλινικών χωρίς όρους και προϋποθέσεις».
Στη συνέχεια η ΕΙΝΗ σημειώνει πως σε ότι αφορά την επέκταση κλινικών «είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε πως στο διάλογο που διαμείφθηκε στο αμφιθέατρο με την τελική πρόταση της διοίκησης εκδηλώθηκε η οξύτατη αντιπαράθεση της διοίκησης και της Καρδιολογικής Κλινικής με όλο το χειρουργικό τομέα του νοσοκομείου και όχι μόνο με την Ορθοπεδική Κλινική, όπως η διοίκηση ισχυρίζεται. 
Η αντίθεση αυτή εκφράστηκε και γραπτά από το Χειρουργικό τομέα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου, το Δ/ντη της Ιατρικής Υπηρεσίας και Δ/ντη της Ορθοπεδικής κλινικής, τους γιατρούς της Ορθοπεδικής Κλινικής και το Δντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής. 
Είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι και με την προηγούμενη διοίκηση στηρίχθηκε από παλιότερα ο σχεδιασμός της δημιουργίας Καρδιολογικού Κέντρου στο ΠΓΝΙ. Εκφράστηκε με την δημιουργία 2ης Καρδιολογικής κλινικής που λειτούργησε με το ίδιο προσωπικό. 
Υλοποιείται σαν πρώτη προτεραιότητα ανάπτυξης και με τη νέα διοίκηση, αφού με την απόφαση που πάρθηκε ο αριθμός καρδιολογικών κλινών από τις 38 θα φθάσει τις 66. 
Είναι γεγονός ότι η επέκταση της Καρδιολογικής στηρίζεται στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη κλινική δεν καλύπτει μόνο τα όρια της ΒΔ Ελλάδας, αλλά καλύπτει και τμήματα της Κ. Μακεδονίας και της Θεσσαλίας με αποτέλεσμα να προωθούνται ασθενείς άλλων περιφερειών στο ΠΓΝΙ.
Η διοίκηση προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της έβαλε το λαθροεπιχείρημα της προσφοράς περισσότερων τετραγωνικών μέτρων στην ορθοπεδική κλινική. Η πραγματικότητα την διαψεύδει αφού οι κλίνες της Ορθοπεδικής κλινικής τελικά μειώνονται».
Σύμφωνα με την ΕΙΝΗ για όλα τα παραπάνω έχουν εκφραστεί γραπτά η αντίθεση του Δ/ντή της Ορθοπεδικής κλινικής και Δ/ντη της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΠΓΝΙ, τους γιατρούς της Ορθοπεδικής Κλινικής, του Δ/ντητης Καρδιοχειρουργικής Κλινικής και του Χειρουργικού τομέα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου. 
«Όλοι οι παραπάνω επισήμαναν την υποκατάσταση της διαδικασίας συζήτησης του θέματος του 4ου κτηρίου από εξωθεσμικά όργανα ( επιτροπή). Εμείς θα προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο λέγοντας ότι στην επιτροπή που συστήθηκε άτυπα υπήρξε ευνοϊκή ιατρική σύνθεση για την Καρδιολογική Κλινική», αναφέρει η Ένωση Ιατρών.
Αμέσως μετά η ΕΙΝΗ αφού εκφράζει και άλλες ενστάσεις για την τοποθέτηση της κλινικής Θώρακος Καρδίας στο 2ο όροφο του 3ου κτηρίου και για τη μεταφορά τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων στο 4ο κτήριο, ιεραρχεί τις ανάγκες του νοσοκομείου και σαν άμεση προτεραιότητα θεωρεί τη λειτουργία: Αγγειοχειρουργικής, Μονάδας Παίδων, Παιδοχειρουργικής και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας που λειτουργούν σε συνθήκες υποστελέχωσης σε τμήματα και δεν έχουν μπει σαν πρώτη προτεραιότητα για τις ανάγκες των ασθενών του Νοσοκομείου και της περιοχής.
«Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μέσα στις παραπάνω συνθήκες δεν πρόκειται να καταρρεύσει αλλά πιο επιθετικά για τους εργαζόμενους και τους ασθενείς μετατρέπεται με τη σημερινή κυβέρνηση και τη διοίκηση σε μια επιχείρηση σε βάρος των αναγκώνυγείας και της τσέπης των ασθενών, που θα λειτουργεί με εξουθενωμένο προσωπικό χωρίς προσλήψεις λόγω της δημοσιοοικονομικής καθήλωσης και με αύξηση της ελαστικής απασχόλησης.
Το καρότο είναι το 4ο κτήριο σε επιχειρηματική κατεύθυνση (ιατρικός τουρισμός, ασφαλιστικές εταιρείες)
Το μαστίγιο είναι η εξαθλίωση των όρων ζωής των υγειονομικών που το υπηρετούν και οι η αναζήτηση πόρων από τους ασθενείς πελάτες.
Η ΕΙΝΗ εκφράζει την αντίθεσή της στη μεθόδευση της διοίκησης για τη λειτουργία του 4ουκτιρίου. Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν αρκεί να μαχόμαστε μόνο για να αμβλύνουμε τις γωνίες όταν βρισκόμαστε σε ένα σχέδιο ανισσόροπης ανάπτυξης ενός τριτοβάθμιου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Στην κατεύθυνση αυτή η ΕΙΝΗ έχει και παλαιότερα επισημάνει ότι στο επίπεδο των Νοσοκομειακών γιατρών και με τη σημερινή κυβέρνηση η επίθεση στον κλάδο συνεχίζεται τόσο μέσα από τις νέες ρυθμίσεις για την ιατρική εκπαίδευση όσο και με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των γιατρών , που θα κάνει τη ζωή μας λάστιχο. 
Οι ειδικευόμενοι , ένα ανθρώπινο δυναμικό κακοπληρωμένο γυρίζει τη πλάτη στο ΕΣΥ και αναζητά τη τύχη του σε άλλες χώρες. Έχοντας συναίσθηση του ρόλου που υπηρετούμε και της επίθεσης που δεχόμαστε αγωνιζόμαστε για νοσοκομεία στην υπηρεσία των αναγκών υγείας των ασθενών μας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΙΝΗ.
anex.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Γιάννενα: ΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ - Με «αστερίσκους» η λειτουργία του 4ου κτιρίου του ΠΠΓΝΙ
Epirusblog Gr
5 of 5
Ιωάννινα 8086755816022324075
Σχόλια
item