Οι 3 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν έχεις δίπλα σου τους σωστούς φίλους

Οι 3 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν έχεις δίπλα σου τους σωστούς φίλους

Τι πρέπει να αναρωτηθείς για να καταλάβεις αν οι φιλικές σου σχέσεις είναι υγιείς...

Οι μεγαλύτεροι προβληματισμοί που έχουμε καθημερινά, οι μεγαλύτερες ανασφάλειες και οι στιγμές που χρειαζόμαστε υποστήριξη αφορούν στις διαπροσωπικές μας σχέσεις. Κι ενώ δίνουμε περισσότερο βάρος στις ερωτικές σχέσεις που δημιουργούμε, οι φιλίες μένουν ανεξερεύνητες, αφού σπάνια τις αμφισβητούμε ή τις φροντίζουμε.

Η φιλία, όμως, είναι πολύ σημαντική για την ευεξία μας αφού κάθε άνθρωπος χρειάζεται την επικοινωνία, τη συμπαράσταση, την έμπνευση από ανθρώπους που αγαπάει. Οι καλές φιλίες μπορούν να μας δώσουν την πολυπόθητη οικειότητα που όλοι αναζητάμε για να νιώθουμε ασφαλείς, την ελευθερία έκφρασης, την κατανόηση, την επιβεβαίωση, τη φροντίδα. 

Από την άλλη, βέβαια, μια φιλία που δεν είναι υγιής μπορεί να μας δημιουργήσει-χωρίς καν να το καταλάβουμε- προβλήματα ψυχικής φύσεως, όπως κατάθλιψη, άγχος, νεύρα κ.α.

Για να ανακαλύψεις εάν οι σχέσεις που έχεις με τους φίλους σου είναι υγιείς ή όχι, τότε δεν έχεις παρά να αναρωτηθείς τα εξής:

Οι φίλοι σου είναι αληθινοί μαζί σου; Είναι κάτι που περιμένεις από ένα φίλο ή όχι;
Είσαι από τους ανθρώπους που μπορείς να συγχωρήσεις το ψέμα ή την υποκρισία; Είναι σημαντικά χαρακτηριστικά σε ένα φίλο σου; Εάν, ναι, τότε λογικά έχεις επιλέξει τους σωστούς φίλους. 

Αν πάλι, έχεις ανακαλύψει ότι οι φίλοι σου δεν σε σέβονται όσο θα ήθελες (κάτι που δείχνουν με τις πράξεις αλλά και με τα λόγια τους) τότε μήπως να ανεβάσεις τα standards σου αναφορικά με το πώς πρέπει να είναι ένας φίλος;

2. Οι φίλοι σου σε δέχονται όπως είσαι;

Ένας καλός φίλος μας στηρίζει στα καλά και στα άσχημα. Εάν όμως έχεις παρατηρήσει ότι κάποιοι άνθρωποι δεν θέλουν να είναι δίπλα σου όταν δεν είσαι ακριβώς όπως θέλουν εκείνοι, μάλλον δεν έχετε τη σχέση που θα ήθελες. Εάν δεν σε έχουν (και δεν τους έχεις) αποδεχτεί ακριβώς όπως είσαι, τότε δύσκολα θα βρεις την κατανόηση και την εκτίμηση που αναζητάς.

3. Σε καταλαβαίνουν;

Ένας καλός φίλος σέβεται τις απόψεις σου και τον τρόπο ζωής σου. Εάν προσπαθούν να σε πείσουν να δεις τα πράγματα από τη δική τους πλευρά, τότε μάλλον δύσκολα θα έχετε μια υγιή σχέση!
Πηγή

epirusblog.gr
5 of 5
Οι 3 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις αν έχεις δίπλα σου τους σωστούς φίλους
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1243830737883061365
item