Ντι Μάι: Δεν πιστεύουμε στην υποχρέωση του ελλείμματος στο 3% Ντι Μάι: Δεν πιστεύουμε στην υποχρέωση του ελλείμματος στο 3% | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Ντι Μάι: Δεν πιστεύουμε στην υποχρέωση του ελλείμματος στο 3%

Ντι Μάι: Δεν πιστεύουμε στην υποχρέωση του ελλείμματος στο 3%
Στην αντεπίθεση περνά ο υποψήφιος πρωθυπουργός του κινήματος Πέντε Αστέρων στην Ιταλία, Λουίτζι Ντι Μάιο, ο οποίος παίρνει το γάντι που «πέταξε» ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, υποστηρίζοντας οτι η κόκκινη γραμμή του ελλείμματος στο 3% επί του ΑΕΠ δεν τον βρίσκει σύμφωνο.
Με δηλώσεις του την τρίτη, ο Πιέρ Μοσκοβισι τόνισε ότι δεν συμφωνεί με την πρόταση του κινήματος που ίδρυσε ο Μπέπε Γκρίλο, για υπέρβαση της σχέσης ελλείμματος-ΑΕΠ, η οποία έχει οριστεί στο 3%.
«Προτείνω στον Μοσκοβισί δημόσιο διάλογο, διότι εμείς πιστεύουμε ότι οι δεσμεύσεις των οικονομικών αυτών παραμέτρων δεν έφεραν αποτέλεσμα, αλλά δεν θεωρώ ότι πρέπει να αυξηθεί το δημόσιο χρέος. Θέλουμε να κάνουμε επενδύσεις που να φέρουν σημαντικά αποτελέσματα», τόνισε ο Ντι Μάιο, σε διαδικτυακή συνέντευξη στον όμιλο της Corriere della Sera.
Σήμερα, πάντα, ο Πιέρ Μοσκοβισί χαρακτήρισε «σκανδαλώδεις» τις δηλώσεις του υποψήφιου της κεντροδεξιάς για την περιφέρεια του Μιλάνου, Ατίλιο Φοντάνα, ο οποίος είχε αναφερθεί, χθες, σε «λευκή φυλή» και κίνδυνο να σβήσει η ιταλική κοινωνία, εξαιτίας των μεταναστών.
Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, απάντησε ότι «πρόκειται για απαράδεκτη ανάμειξη ενός ευρωπαίου γραφειοκράτη στην ιταλική προεκλογική εκστρατεία» και πως «οι πολιτικές θυσιών και ανεξέλεγκτης μετανάστευσης που επέβαλε η Ευρώπη ήταν καταστροφικές και θα απορριφθούν από τους ψηφοφόρους».
Epirusblog Gr
5 of 5
Ντι Μάι: Δεν πιστεύουμε στην υποχρέωση του ελλείμματος στο 3%
Epirusblog Gr
5 of 5
κοσμος 3571627514403969342
Σχόλια
item