Πρέβεζα: Συμμετοχή της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Πρέβεζας στο 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ (pics)

Πρέβεζα: Συμμετοχή της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Πρέβεζας στο 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ (pics)
Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Πρέβεζας:
«Οι δραματικές επιπτώσεις που επέφερε στην ιδιωτική ακίνητη περιουσία η φορολογική εξόντωση των ιδιοκτητών ακινήτων με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ και οι επαπειλούμενες ακόμη δυσμενέστερες εξελίξεις το 2018 με τις αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες και την αύξηση της φορολογίας για τη μεσαία ιδιοκτησία, παρουσιάστηκαν στο 35ο επετειακό Πανελλήνιο Συνέδριο της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο στην ιστορική αίθουσα του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής, με την συμμετοχή και της Ενωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Πρέβεζας που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Ευάγγελο Κατσίμπρα,  παρουσία πλήθους ιδιοκτητών και στελεχών της ΠΟΜΙΔΑ από όλη τη χώρα, εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κτηματαγοράς.
3
Την παραμονή του Συνεδρίου είχε προηγηθεί ακρόαση του Διοικητικού Συμβουλίου και των στελεχών της ΠΟΜΙΔΑ από όλη τη χώρα, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι το δικαίωμα στην Ιδιοκτησία είναι ένας από τους πυλώνες της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας, και η υπεράσπισή του -βεβαίως υπό τους όρους και μέσα στα όρια του Συντάγματος- είναι καθοριστικής σημασίας και για την λειτουργία των θεσμών αλλά και για την ίδια την οικονομία.
Οι επιπτώσεις της φορολογίας στην ιδιοκτησία καταγράφονται μεταξύ άλλων σε πανελλαδική έρευνα της Κάπα Research για λογαριασμό της ΠΟΜΙΔΑ (αναλυτική αναφορά στη συνέχεια, επισυνάπτεται η πλήρης παρουσίαση της έρευνας).
Στην έναρξη του συνεδρίου παρουσιάστηκε μαγνητοσκοπημένος χαιρετισμός του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε διάστημα δύο ετών, προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στο επίπεδο των πραγματικών και θέσπιση κινήτρων με φοροαπαλλαγές για τις δαπάνες αναβάθμισης και ανακαίνισης των κτιρίων.
Παρόντες στο συνέδριο ήταν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο κ. Γιάννης Κουτσούκος, εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας, ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου κ. Γιώργος Ρούσκας, ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ κ. Θεόδωρος Σεραφείδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών κ. Δημήτρης Καψιμάλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εφοριακών Αττικής κ. Βασίλης Σπανάκης, η γενική γραμματέας του Συνδέσμου Υποθηκοφυλάκων κα Ιωάννα Τζινιέρη, ο επίτιμος πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκτιμητικής κ. Χαράλαμπος Χαραλαμπόπουλος και ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Νίκος Δίγκας – Χαρδαλιάς.
Στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς επεσήμανε ότι τυχόν μετατροπή του ΕΝΦΙΑ σε ΦΑΠ θα δώσει τη χαριστική βολή όχι μόνο στη μεγάλη αλλά κυρίως στη μεσαία ιδιοκτησία και θα εκθέσει χιλιάδες φορολογούμενους σε αστικούς και ποινικούς κινδύνους
Υπογράμμισε ότι με το ισχύον φορολογικό καθεστώς και πολύ περισσότερο στην περίπτωση που αυτό γίνει ακόμη πιο επαχθές δεν μπορεί κανείς να περιμένει επενδύσεις στην κτηματαγορά. Κάτι που φαίνεται και από το ανύπαρκτο μέχρι στιγμής ενδιαφέρον συμμετοχής στους πλειστηριασμούς ακινήτων. 
Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ επανέλαβε το αίτημα για απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από το Δημόσιο για οφειλές κάτω των 50.000€, αντί του σήμερα ισχύοντος ορίου των 500€. 
Αναφερόμενος εξάλλου στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, με την οποία δίνεται παράταση τριών μηνών για τη διόρθωση λαθών που έχουν γίνει στο Κτηματολόγιο, σε περιοχές που είχαν οριστικοποιηθεί οι κτηματογραφήσεις πριν από μια πενταετία ο κ. Παραδιάς χαρακτήρισε ανεπαρκέστατη τη ρύθμιση και επεσήμανε την ανάγκη να οριστεί 20ετής προθεσμία για τη διόρθωση σφαλμάτων σε βάρος των πολιτών, ίση με την προθεσμία που ισχύει για την έκτακτη χρησικτησία, διαφορετικά όπως τόνισε η ρύθμιση αυτή που είναι κατάφωρα αντισυνταγματική, οδηγεί – όπως έχει προειδοποιήσει κατ επανάληψη η ΠΟΜΙΔΑ - σε δήμευση ακινήτων μέσω του Κτηματολογίου. 
Παρουσιάστηκαν επίσης αναλυτικά και όλα τα αιτήματα της Ομοσπονδίας».

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Συμμετοχή της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Ν. Πρέβεζας στο 35ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ (pics)
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 3488117654296503645
item