Μόνο ηλεκτρονικά οι πλειστηριασμοί από τις 21 Φεβρουαρίου Μόνο ηλεκτρονικά οι πλειστηριασμοί από τις 21 Φεβρουαρίου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Μόνο ηλεκτρονικά οι πλειστηριασμοί από τις 21 Φεβρουαρίου

Μόνο ηλεκτρονικά οι πλειστηριασμοί από τις 21 Φεβρουαρίου

Μόνο ηλεκτρονικά θα διεξάγονται από την 21η Φεβρουαρίου οι πλειστηριασμοί ακινήτων, όπως προβλέπει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Οι πλειστηριασμοί θα γίνονται αμιγώς ηλεκτρονικά ανεξάρτητα από τις ημερομηνίες επίδοσης της επιταγής και επιβολής της κατάσχεσης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα διενεργούνται μόνο εργάσιμες ημέρες, είτε Τετάρτη είτε Πέμπτη είτε Παρασκευή. Οι ώρες διεξαγωγής θα είναι είτε από τις 10:00 το πρωί έως τις 14:00 μετά το μεσημέρι είτε απογευματινές ώρες, από τις 14:00 έως τις 18:00.

Νωρίτερα, ο συμβολαιογραφικός σύλλογος Αττικής, Πειραιά, Αιγαίου και Δωδεκανήσων ανακοίνωσε πως αναστέλλει τους φυσικούς πλειστηριασμούς που γίνονται στα Ειρηνοδικεία, επικαλούμενος τη νομοθετική διαδικασία για «εκσυγχρονισμό της διεξαγωγής πλειστηριασμών».

Έτσι, αύριο και τις επόμενες Τετάρτες ως τις 31 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν μόνον ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στην περιοχή της Αττικής.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία που θα περιλαμβάνει τη ρύθμιση για την πλειστηρίαση ακινήτων λόγω οφειλών προς το Δημόσιο.

Το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ορισμένες εκκρεμότητες με τους θεσμούς όσον αφορά τη ρύθμιση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ η Αθήνα είναι απρόθυμη να δεχτεί πλειστηριασμούς για χρέη προς το κράτος διότι θέλει να αποφύγει το πολιτικό κόστος.

Epirusblog Gr
5 of 5
Μόνο ηλεκτρονικά οι πλειστηριασμοί από τις 21 Φεβρουαρίου
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 2791846056986841353
Σχόλια
item