Νέα αναπροσαρμογή των αντικειμενικών το 2019 προαναγγέλλει η Παπανάτσιου Νέα αναπροσαρμογή των αντικειμενικών το 2019 προαναγγέλλει η Παπανάτσιου | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Νέα αναπροσαρμογή των αντικειμενικών το 2019 προαναγγέλλει η Παπανάτσιου

Νέα αναπροσαρμογή των αντικειμενικών το 2019 προαναγγέλλει η Παπανάτσιου

Η υφυπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι η επιλογή να προταθούν οι νέες τιμές ζώνης από τους ανεξάρτητους εκτιμητές, αφορά μόνο στη φετινή χρονιά ενώ από το 2019, τη διαδικασία θα αναλάβουν να διεκπεραιώσουν οι τοπικές επιτροπές.

Νέα αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων το 2019 προανήγγειλε η αρμόδια για τα έσοδα υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» υποστήριξε ότι η επιλογή να προταθούν οι νέες τιμές ζώνης από τους ανεξάρτητους εκτιμητές, αφορά μόνο στη φετινή χρονιά ενώ από το 2019, τη διαδικασία θα αναλάβουν να διεκπεραιώσουν οι τοπικές επιτροπές.

«Σε αυτή την περίπτωση προχωρήσαμε με τον παράγοντα άνθρωπος», συνέχισε η κ. Παπανάτσιου, «επειδή ο χρόνος είναι πολύ λίγος και πρέπει να τελειώσουμε σχετικά γρήγορα ώστε να υπολογιστεί και ο ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς, για φέτος ο υπολογισμός θα γίνει από πιστοποιημένους εκτιμητές του υπουργείου Οικονομικών, που θα καταθέσουν σε μία βάση τις εκτιμήσεις τους». 

«Θα γίνει σύγκριση με τα στοιχεία των τραπεζών και εκεί όπου έχουμε μεγάλες αποκλίσεις, θα πάμε σε δευτεροβάθμια επιτροπή, που θα βλέπει αυτές τις διαφορές και με την εισήγηση εμπειρογνωμόνων θα προχωρά στον προσδιορισμό της τελικής αντικειμενικής αξίας. Μέχρι το Μάρτιο θα πρέπει να έχουμε τελειώσει», όπως εκτίμησε.

Πηγή: Newmoney.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Νέα αναπροσαρμογή των αντικειμενικών το 2019 προαναγγέλλει η Παπανάτσιου
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 1004450166189292020
Σχόλια
item