Πλειστηριασμοί: Απτά αποτελέσματα αναμένουν το 2018 οι θεσμοί Πλειστηριασμοί: Απτά αποτελέσματα αναμένουν το 2018 οι θεσμοί | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Πλειστηριασμοί: Απτά αποτελέσματα αναμένουν το 2018 οι θεσμοί

Πλειστηριασμοί: Απτά αποτελέσματα αναμένουν το 2018 οι θεσμοί
Στους πλειστηριασμούς στρέφεται η προσοχή των θεσμών το 2018, καθώς από την πορεία τους θα καθοριστεί το μέγεθος των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών κατά τα επικείμενα τεστ αντοχής.
Μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, πριν ξεκινήσουν τα stress test, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί περισσότεροι από 100 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί σε όλη την επικράτεια. Από το πόσο γρήγορα θα τρέξουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα κριθεί εάν οι τράπεζες θα χρειαστεί να λάβουν αυξημένες προβλέψεις.
Ο SSM πιέζει για τη διενέργεια περίπου 3.000 φυσικών και ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ακινήτων κόκκινων δανείων μέχρι και το τέλος Μαρτίου, ενώ στόχος των τραπεζών παραμένει μέχρι και τον Ιούλιο να διενεργούνται 1.000-1.200 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί μηνιαίως, για να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τους 2.000 τον μήνα τους τελευταίους μήνες του 2018.
Κατά κάποιες πληροφορίες η πορεία των πλειστηριασμών της 10ης και 17ης Ιανουαρίου θα είναι καθοριστική για να αποσπάσει η Ελλάδα μια θετική έκθεση συμμόρφωσης από τους θεσμούς εν όψει του Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου.
Μετά την ψήφιση της διάταξης που προβλέπει αυτόφωρη διαδικασία για όσους ασκούν βία σε συμβολαιογράφους και όσους παρακωλύουν τη διεξαγωγή πλειστηριασμών, είτε αυτοί διεξάγονται σε ειρηνοδικεία, είτε ηλεκτρονικά σε συμβολαιογραφικά γραφεία, οι συμβολαιογράφοι του Λεκανοπεδίου δεν έχουν πλέον λόγο να συνεχίσουν την αποχή.
Αν και στις 10 Ιανουαρίου έχουν προγραμματιστεί 26 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί στα συμβολαιογραφεία Αθήνας και Πειραιά δεν ισχύει το ίδιο για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Οι συμβολαιογράφοι της περιφέρειας συνεχίζουν την αποχή τους, καθώς αντιδρούν με τη διαδικασία που στήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα των πλειστηριασμών και ζητούν να υπάρξει προστασία της κατοικίας των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.
Στις 28 Ιανουαρίου αναμένεται να συγκληθούν οι γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους συμβολαιογραφικών συλλόγων προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη στάση που θα τηρήσουν.
Epirusblog Gr
5 of 5
Πλειστηριασμοί: Απτά αποτελέσματα αναμένουν το 2018 οι θεσμοί
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 1852314186288991008
Σχόλια
item