Άρτα: Αύξηση 20% στις πωλήσεις κρεάτων για τις ημέρες των Χριστούγεννα Άρτα: Αύξηση 20% στις πωλήσεις κρεάτων για τις ημέρες των Χριστούγεννα | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Άρτα: Αύξηση 20% στις πωλήσεις κρεάτων για τις ημέρες των Χριστούγεννα

Άρτα: Αύξηση 20% στις πωλήσεις κρεάτων για τις ημέρες των Χριστούγεννα
«Συνέβαλε και ο δρόμος που έφερε πολύ κόσμο», δηλώνει ο Πρόεδρος Κρεοπωλών.
Όχι μόνο στα ξενοδοχεία και τους παραδοσιακούς ξενώνες άλλα μέχρι και στα κρεοπωλεία του νομού αποτυπώθηκαν τα πρώτα θετικά στοιχεία για την κίνηση στις ημέρες των Χριστουγέννων της Πρωτοχρονιάς.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών, Κώστας Αντωνίου, υπογράμμισε πως για τα φετινά Χριστούγεννα οι πωλήσεις κρεάτων από τα παραδοσιακά κρεοπωλεία παρουσίασαν αύξηση 20% σε σύγκριση με πέρυσι σε όλα τα είδη. 
Πρώτο στις προτιμήσεις των Αρτινών για το γιορτινό τραπέζι ήταν το χοιρινό και το αρνάκι και δευτερευόντως η γαλοπούλα, καθότι όπως εξήγησε «επιμένουν πιο παραδοσιακά οι Αρτινοί. Χοιρινό και αρνί πουλάμε τόνους και γαλοπούλες κιλά».
Ο κ. Αντωνίου υπογράμμισε ότι τα παραδοσιακά κρεοπωλεία διαθέτουν ποιότητα και τιμή. «Όλα τα προϊόντα μας είναι ελεγμένα και άριστα σε ποιότητα διότι ο παραδοσιακός κρεοπώλης έχει πάντα συνεργασία με τον ντόπιο παραγωγό κτηνοτρόφο». 
Ο ίδιος όταν ρωτήθηκε για το πού ο Σύλλογος αποδίδει την αύξηση στις πωλήσεις κρεάτων για τα Χριστούγεννα, κι αν αυξήθηκαν οι ποσότητες που αγοράστηκαν από τα νοικοκυριά, εξήγησε: «Υπήρξε μια σχετική αύξηση ποσοτήτων ανά νοικοκυριό όμως θεωρούμε ότι στην κίνηση τη φετινή συνέβαλε ο δρόμος. 
Η Άρτα είχε φέτος περισσότερο κόσμο λόγω του δρόμου της Ιόνιας οδού. Κι αυτό φάνηκε και στα κρεοπωλεία», εξήγησε ο κ. Αντωνίου, ο οποίος ενόψει και της Πρωτοχρονιάς βλέποντας ήδη την κίνηση σε σφάγια αλλά και την αντίστοιχη σε παραγγελίες, εκτίμησε ότι το ίδιο ανοδική πορεία θα σημειωθεί και για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. 
Ενδεικτικό πάντως στοιχείο της αύξησης στην κατανάλωση είναι πως μόνο το χοιρινό κρέας που διακινήθηκε για τα Χριστούγεννα έφτασε περί τους 30 τόνους, χώρια όπως είπε τα άλλα είδη, αρνί κατσίκι, μοσχάρι σε κιμά, κοτόπουλο και γαλοπούλα. 
«Ευχόμαστε χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλα τα μέλη μας και τους καταναλωτές μας, και ευχόμαστε παράλληλα το 2018 να είναι καλύτερο για όλους», σημείωσε ο κ. Αντωνίου, ενόψει της νέας χρονιάς.
ixotisartas.gr
Epirusblog Gr
5 of 5
Άρτα: Αύξηση 20% στις πωλήσεις κρεάτων για τις ημέρες των Χριστούγεννα
Epirusblog Gr
5 of 5
Αρτα 7433622671468259911
Σχόλια
item