Προς έκδοση ομολόγων για μαξιλάρι €19 δισ. Προς έκδοση ομολόγων για μαξιλάρι €19 δισ. | Epirusblog.gr | Ιωάννινα Ήπειρος Ελλάδα

Προς έκδοση ομολόγων για μαξιλάρι €19 δισ.

Προς έκδοση ομολόγων για μαξιλάρι €19 δισ.
Η Ελλάδα θέλει να δημιουργήσει ένα αποθεματικό μετρητών έως €19 δισ. προκειμένου να καλύψει τις αποπληρωμές του χρέους της μετά την έξοδο από το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης και σχεδιάζει την έκδοση τριών νέων ομολόγων  μέχρι τον Αύγουστο, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Reuters την Τρίτη.

«Η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα διάσωσης από το 2010, επιθυμεί να επιστρέψει στην κανονική χρηματοδότηση της αγοράς μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος τον Αύγουστο» αναφέρει το πρακτορείο.


«Το αποθεματικό θα συμβάλει στη διασφάλιση των αγορών ότι η Αθήνα θα μπορέσει να καλύψει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της για ενάμισι χρόνο μετά τη λήξη του προγράμματος χωρίς εξωτερική βοήθεια», δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

«Η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει €28 δισ. για το χρέος μέχρι το τέλος του 2019 και μπορεί να καλύψει μόνο το ένα τρίτο από το ποσό αυτό με τις δύο εκδόσεις που προηγήθηκαν», σημειώνει το Reuters.

Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει ότι θα πάρει 9 δισ. ευρώ από τους επίσημους δανειστές της τους επόμενους μήνες και ότι θα συγκεντρώσει 9 δισ. ευρώ από τις αγορές με τις τρεις νέες εκδόσεις ομολόγων.
Epirusblog Gr
5 of 5
Προς έκδοση ομολόγων για μαξιλάρι €19 δισ.
Epirusblog Gr
5 of 5
πολιτική 1453301873220619465
Σχόλια
item